Partida România- Liechtenstein arbitrată de brigadă feminină

O brigadă feminină de arbitri va oficia în premieră la un meci al naţionalei de fotbal a României, cel cu Liechtenstein, pro­gra­mat pe 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în pre­liminariile Cupei Mondiale din 2022.

Licențiată în arhitectură
Meciul va fi condus de patru re­pre­zen­tante ale arbitrajului din Ucraina, cu Kate­rina Monzul (foto) la centru, Marina Strileţka şi Svetlana Gruşo vor fi arbitri asistenţi, iar al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh.
Partida cu Liechtenstein nu va fi doar prima după aproape doi ani cu fanii tricolori pe Arena Naţională, dar şi prima cu arbitraj VAR la un meci al României pe teren propriu.Katerina Monzul (40 ani) este originară din Harkov şi e licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică.
În noiembrie 2020 ea a condus brigada fe­minină de la San Marino – Gibraltar, par­tidă din Liga Naţiunilor, primul meci in­ter­naţional cu caracter oficial având femei arbitru. Ea arbitrează din 2016 în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie din istoria competiţiei. Este arbitru FIFA din 2004, iar în 2014 a condus finala Ligii Cam­pionilor la fotbal feminin, pentru ca în 2015 să arbitreze finala Cupei Mondiale feminine.
În camera VAR vor fi arbitrul Evgheni Aranovski şi arbitru asistent Viktor Matiaş, de asemenea, din Ucraina.
România va mai juca pe 2 septembrie, în deplasare cu Islanda (pe Laugardalsvollur din Reykjavik, 21:45), iar pe 8 septembrie, tot în deplasare, cu Macedonia de Nord.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.