Parţial vindecaţi, dar tot învinşi

11 x 1 deschidere

Ciprian Marinuţ

 Olimpic Simeria şi-a „tratat” o parte dintre problemele interne şi de exprimare în teren, însă n-a scăpat şi de boala ratărilor, aşa că a pierdut, scor 1-2, şi meciul de la Odorhei, deşi a avut mai multe ocazii de gol decât adversarii.

Miza pe tineri
Fără căpitanul Moţ, încă suspendat după eliminarea din prima etapă, antrenorul Olimpicului, Liviu Braşoveanu, a pariat la Odorhei pe o formulă de echipă ce a dat credit tinerilor. În poartă a revenit veteranul Bejinariu, refăcut după o accidentare, pionul principal a fost căpitanul Tomescu, iar ceilalţi trei din prima linie au fost tinerii de 20-22 de ani, Matei, A. Paul şi Ţiglar. Fosta campioană, ACS Odorheiu Secuiesc, rămasă fără cei cinci internaţionali maghiari, i-a avut ca piese de bază pe cei doi Szocs, pe Nicuşan şi pe Bugală, formulă departe valoric de echipa care se bătea pentru câştigarea  titlului de naţional.

Dominare sterilă
Cu aceste distribuţii, Olimpic a pus stăpânire pe joc încă din start, a controlat meciul şi a ratat foarte mult. În primele minute, A. Paul a avut două şuturi periculoase, Matei a ţintit bara, iar Buta a irosit o ocazie uriaşă din poziţie de singur cu poarta goală. Ratările s-au răzbunat şi ACS Odorheiu a deschis scorul în minutul şapte: 1-0. Olimpic a trecut cu bine şocul şi a continuat jocul calm şi elaborat. Tomescu a ţintit bara din lovitură liberă (min. 10), iar Matei (min. 13) a avut o nouă mare ocazie. A urmat o eroare a lui Matei, iar gazdele au scăpat pe contraatac şi au majorat avantajul la 2-0, în minutul 16.
Scenariul s-a repetat şi după pauză, în sensul în care Olimpic a dominat autoritar, iar Odorheiu s-a apărat şi a manevrat pe contraatac. Gazdele au avut o singură ocazie clară, în minutul 29, când portarul Bejinariu a salvat miraculos din situaţie de unu la unu. În schimb, Olimpic a avut ocazii cu carul, dar a marcat o singură dată,
după ce o combinaţie perfectă a fost finalizată de Tomescu (32). În ultimele minute, simerienii au asaltat careul advers, jucând chiar în sistem 5-0, dar defensiva gazdelor a rezistat. „La Odorhei, am practicat cel mai bun meci de până acum din acest sezon. Jocul este în creştere şi cu încă una, două întăriri vom obţine multe rezultate pozitive. Consider că un egal era echitabil, pentru că am dominat aproape tot meciul”, a spus  Liviu Braşoveanu, antrenorul simerienilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare