Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea „României normale”

7 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a reuşit primul pas pentru schimbarea modului în care se face politică în România prin instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Astfel, parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”.

Instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban i-a dat prilejul preşedintelui Klaus Iohannis să prefigureze modul în care va fi condusă România în următorul său mandat.
La depunerea jurământului de către miniştrii Guvernului Ludovic Orban, Klaus Iohannis a criticat modul în care PSD a condus România.
”Se termină astfel guvernarea pesedistă care, în diferite variante, a durat aproape trei ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România. Guverne care au stricat foarte multe proiecte şi foarte multe abordări ale României”, a declarat Klaus Iohannis.
”Am mai spus-o şi o să o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe şcoli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români. În ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine din cauza PSD”, a adăugat Klaus Iohannis.
Şeful statului a spus că lupta de trei ani de zile cu PSD s-a finalizat cu învestirea Guvernului Ludovic Orban. Acesta a completat: ”Mă tem de ce vor găsi miniştrii în ministere”. Iohannis a cerut rezolvarea urgentă a câtorva probleme: bugetul pe 2019, bugetul pe 2020, reluarea discuţiilor pe legile justiţiei, încurajarea luptei anti-corupţie.
Efectele abuzurilor PSD trebuie înlăturate
Klaus Iohannis a continuat pe aceeaşi linie şi la ceremoniile de predare – primire a mandatelor miniştrilor. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de învestire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe, că politica externă a României a avut de suferit în ultimii trei ani şi jumătate, întrucât ”lideri PSD-işti diletanţi” au decredibilizat ţara în relaţia cu partenerii. ”Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obţinut este decredibilizarea României în relaţia cu mulţi parteneri cu care am avut legături strânse şi încredere reciprocă”, a declarat Klaus Iohannis.
Preşedintele României a afirmat, şi la Ministerul Afacerilor Interne, că ”diletanţi pesedişti” şi oameni care ”au văzut doar interesul propriu şi al găştii de partid pe care au creat-o” au încercat să pună mâna pe toate marile sisteme din România, iar cele trei guverne social-democrate au încercat să îşi “înşurubeze” prietenii şi neamurile în cele mai importante poziţii din stat. Iohannis a solicitat primului ministru şi angajaţilor MAI o schimbare de paradigmă, cerându-le ca siguranţa cetăţeanului să fie în centrul preocupărilor acestora.
El a menţionat că Poliţia, Jandarmeria şi Departamentul Situaţiilor de Urgenţă au fost sub un atac public constant. “Asta fiindcă aţi tolerat sau aţi fost unii dintre dumneavoastră obligaţi să toleraţi înşurubarea unor persoane în funcţii publice care nu aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalţi, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-şi spună cuvântul”, a mai declarat Iohannis.
Refacerea legilor justiţiei
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de preluare de către Nicolae Ciucă a mandatului de ministru al Apărării Naţionale, că securitatea naţională nu se negociază şi că aceasta se apără ”cu orice preţ”, precizând că un mandat de succes al noului ministru va fi un succes ”nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.
Justiţia rămâne o prioritate a preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului a vorbit, la ceremonia de învestire a noului ministru al Justiţiei, despre rediscutarea legilor justiţiei ”aşa cum trebuia făcut de la început”, împreună cu profesioniştii din sistem. ”Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o luptă anticorupţie eficientă, iar dvs, domnule ministru, aveţi sarcină dificilă: avem legile justiţiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament. Ele sunt în funcţiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuţia, trebuie reluată aşa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniştii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri, cu GRECO, cu Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credinţă, iar acolo unde se găseşte că modificările au fost bune să fie lăsate, iar acolo unde se găseşte că au fost eronate să fie corectate”, a declarat Klaus Iohannis.
Şeful statului a apreciat că ”ar fi fost o reală catastrofă naţională” dacă ar fi continuat ”asaltul pesedist asupra codurilor”. ”În acelaşi fel, domnule ministru, vă revine sarcina să veniţi cu o gândire în domeniul Codurilor, fiindcă aici, este clar, se aşteaptă o punere în acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curţii Constituţionale. Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor! Ar fi fost o reală catastrofă naţională dacă ar fi continuat acest asalt. Este o muncă grea, dar sunt convins că prin expertiza pe care o aveţi, prin felul foarte calm şi diplomatic de a vă apropia de temă, veţi reuşi o abordare care, în definitiv, ne va face pe toţi să spunem «OK, acum legile sunt potrivite, codurile sunt potrivite şi judecătorii şi procurorii nu au decât să le aplice cu bună-credinţă»”, a concluzionat Klaus Iohannis.
Publicat la comanda PNL de Media Hunedoreană SRL Deva. Cod Unic de Identificare 31190005

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 8.11.2019

Claudiu Anghel, cetăţean din Valea Jiului Pentru că a fost trimis în judecată, împreună cu un complice, sub acuzaţia de...

Bulina albă, 8.11.2019

Mircea Popa, sportiv karateka din Deva Pentru că la recentul Campionat Mondial de Karate Fudokan, desfăşurat în Germania, a cucerit...

Gura lumii, 8.11.2019

Vorbesc cârcotaşii că un edil din judeţ nu a mai scos nasul pe afară din casă de vreo lună. Zvonerii...

Închide