Parteneriat activ pentru piaţa muncii

Andreea Lazăr

Câteva sute de elevi din judeţul Hunedoara vor avea ocazia să-şi dezvolte competenţele practice în cadrul unor stagii de pregătire, organizate la diverşi agenţi economici.

Şi asta, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, câştigat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, împreună cu inspectoratele şcolare din judeţele Braşov şi Sălaj. Valoarea proiectului se ridică la cinci milioane de euro, bani proveniţi din Fondul Social European, iar perioada de implementare este de trei ani.
Lansarea oficială a proiectului a avut loc, vineri, la IŞJ Hunedoara. Intitulat „Parteneriat activ pentru piaţa muncii”, proiectul îşi propune să dezvolte competenţele practice ale elevilor din 30 de licee participante, pe domenii de calificare precum servicii, electric şi construcţii. „Prin implementarea acestui proiect, elevii vor avea acces mult mai uşor pe piaţa muncii, ei beneficiind deja de o serie de cunoştinţe practice din aceste domenii. Stagiile de practică se vor stabili după încheierea de parteneriate între inspectoratele şcolare  şi agenţii economici şi sperăm să găsim deschidere din partea acestora pentru o cât mai bună implementare a proiectului”, a afirmat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

One thought on “Parteneriat activ pentru piaţa muncii

  • 11 decembrie 2011 la 21:06
    Legătură permanentă

    Da proiectul e bun , dar pacat ca nu s-au tinut de promisiune banii nu s-au dat iau bagat ei in buzunar .
    nu e de mirare, totusi traim in Romania

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.