Partea întunecată a revelaţiei invincibile

11 mat 2Ciprian Marinuţ

CNS „Cetate” Deva şi-a bătut joc de munca întregului sezon de primăvară, în care a fost revelaţia returului, prin prestaţia modestă  din repriza secundă a meciului de acasă cu codaşa Millenium Giarmata, încheiat cu scorul de 2-2. Demnă de laudă pentru atitudine şi ambiţie în meciul din runda precedentă cu lidera ASU Poli Timişoara şi „solidă” în celelalte zece partide fără eşec din retur, trupa pregătită de Marius Sîrbu a trăit periculos contra Giarmatei, fiind gata-gata să piardă, după ce a condus cu 2-0 la pauză.

Inerţie favorabilă
Lăudată pe bună dreptate pentru parcursul excelent din retur, nou-promovata CNS „Cetate” şi-a dezamăgit suporterii la meciul disputat acasă, la finalul săptămânii, cu penultima clasată Millenium Giarmata. Cu un moral beton dat de victoria din etapa trecută pe terenul liderei ASU Poli Timişoara, trupa antrenată de Marius Sîrbu a respectat inerţia evoluţiilor bune şi a început perfect meciul, deşi a fost lipsită de aportul a patru titulari. La prima acţiune ofensivă, Suciu a şutat peste portar în bara transversala, mingea a revenit în careul mic de unde Şaucă i-a pasat lui Pribac care a marcat simplu, deschizând scorul, 1-0. Obligaţi de criza de puncte din clasament, bănăţenii şi-au arătat colţii şi au avut trei ocazii imense în interval de trei minute, cea mai mare fiind cea din lovitura liberă de la 35 de metri executată de Roberto Artimon când mingea a lovit transversală. Contrar cursului jocului, CNS „Cetate” şi-a majorat avantajul în urma unei faze fixe. Şaucă a a obţinut un fault la marginea careului, iar Pribac a executat perfect lovitura liberă acordată şi şi-a trecut în cont „dubla”, 2-0. Până la pauză, bănăţenii au fost oarecum „anesteziaţi” pentru a mai fi periculoşi, iar devenii s-au mulţumit să-şi conserve avantajul.

Mentalitate cu două tăişuri
Sărăcia din clasament i-a obligat pe bănăţeni să accelereze ritmul după pauză, în vreme ce CNS Cetate s-a culcat pe o ureche, făcându-şi calcule că va învinge cu minimum de efort. Munca şi ambiţia oaspeţilor au fost răsplătite de două goluri, iar indolenţa arătată de deveni la unele faze putea să-i coste chiar pierderea meciului. Trifu a marcat pentru 2-1 cu o lovitură de cap, pentru ca acelaşi vârf bătăios să marcheze şi golul egalizator cu un şut la colţul lung. Millenium putea da lovitura în minutul 80, când lovitura de cap a lui Soare a fost respinsă de Raţ în transversală sau în minutul 87, când Dumiter a trimis mingea în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. La 2-2, CNS Cetate putea marca şi să scape de critici, însă Pribac a irosit două bune ocazii, iar meciul s-a încheiat cu o remiză conformă cu realitatea din teren
CNS „Cetate”: Raţ – Kelemen, Dosan (83 Chelariu), Doda, Ungureanu – Boldea (cpt), Făgărăşanu – Şaucă, Pribac, Boloş – Suciu (78 Doboş). Antrenor: Marius Sîrbu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.