Actualitate

Pariuri Simple vs Combinate în Fotbal: Ce să alegi?

Fotbalul este mai mult decât un simplu joc, este un fenomen cultural care unește țări și comunități. Să-ți urmărești echipa favorită marcând golul perfect sau o lovitură de departajare în timp ce se execută un penalty poate fi o experiență palpitantă și interesantă. Dar te-ai gândit vreodată să adăugi un plus de distracție?

Pariurile sportive sunt o modalitate populară de a-ți îmbunătăți experiența de vizionare a fotbalului și de a adăuga un nivel suplimentar de emoție la joc. În zilele noastre, cele mai multe aplicatii pariuri sportive sunt o modalitate perfectă de a face acest lucru în timp ce stai acasă, la birou sau în timp ce călătorești undeva. De la plasarea unui pariu simplu pe rezultatul meciului până la un pariu mai complex pe numărul de goluri marcate sau chiar un pariu combinat format din mai multe selecții, pariurile sportive pot oferi un nou nivel de divertisment care va face ca vizionarea fotbalului să fie și mai plăcută. Așadar, hai să explorăm modul în care poți obține un plus de distracție la vizionarea fotbalului cu ajutorul pariurilor sportive.

Pariorii au multe opțiuni în ceea ce privește tipurile de pariuri care pot fi făcute. Unele sunt mai comune decât altele, iar pe această pagină vom analiza câteva dintre acestea: pariul simplu direct câștigător și pariul acumulator. Pentru pariorii care evaluează opțiunile de pe site-urile de pariuri din România, merită să își ia ceva timp pentru a înțelege diferențele dintre cele două tipuri de pariuri. Acestea ar putea avea un loc comun în viitoarele practici de pariere.

Pariuri simple

Indiferent de sportul tău preferat, fie că este vorba de fotbal, tenis sau golf, cel mai frecvent tip de pariu pe care îl vei juca va fi probabil un pariu simplu câștigător. Aceasta este o miză plasată pe un anumit rezultat al unui meci sau al unui eveniment.

De exemplu, ar putea fi o selecție de dinaintea turneului pentru ca Real Madrid să câștige UEFA Champions League. Marele farmec al pariurilor simple este că sunt necomplicate, astfel încât începătorii pot să se lanseze direct. Pentru începători merită, de asemenea, să rețină că un bonus la prima depunere la multe site-uri de pariuri poate fi destul de generos și poate fi folosit pentru cele mai simple pariuri.

Dar chiar și pariorii experimentați se bazează încă foarte mult pe pariul simplu. Un pariu simplu poate fi jucat pe orice piață, atâta timp cât este vorba de o singură selecție care este susținută să câștige. Ar putea fi o alegere de scor corect de 2-0 sau o opțiune sub 2,5 goluri, de exemplu.

Pariuri combinate

Pariul acumulator este o variantă mai specială de pariere. Ori de câte ori un câștig impresionant la pariuri sportive ajunge la știri, acesta provine în general dintr-un pariu de tip acumulator. De ce? Pentru că acestea pot produce profituri uluitoare. Un pariu acumulator, sau un „acca”, așa cum este cunoscut în mod obișnuit, are nevoie de cel puțin patru selecții.

Termenii de progresie a pariurilor sunt:

 

  • Simplu – O selecție
  • Dublu – Două selecții
  • Triplu – Trei selecții
  • Combinat – Patru+ selecții

 

Din punct de vedere tehnic, nu există nicio diferență între un dublu, un triplu sau un pariu combinat, este doar o chestiune de terminologie. Un pariu combinat are nevoie ca fiecare selecție introdusă în pariu să câștige pentru ca pariul să aibă succes, la fel ca o dublă sau o triplă.

Dacă ai construit un bilet cu șase pariuri și doar un singur pariu este pierzător, atunci întregul bilet este pierzător. Așadar, pentru un astfel de pariu riscant, în care numeroase selecții sunt cruciale, unde este marele interes în construirea unui astfel de bilet? Răspunsul se află în cote.

Cote simple și combinate

Cotele pe care le vedeți pentru un câștig simplu sunt cele pe care le primiți înapoi. Dacă ați selectat o cotă câștigătoare de 3,0 zecimale pentru un outsider, atunci primiți 2 unități de profit înapoi pentru fiecare 1 miză.

Într-un bilet combinat, cotele fiecărei selecții sunt înmulțite pentru a obține cota totală a pariului. Astfel, dacă ați avut un pariu acca cu patru evenimente, iar fiecare selecție la 3.0, atunci ar fi pur și simplu 3.0 x 3.0 x 3.0 x 3.0 x 3.0 pentru a calcula profitul.

Cotele sunt cumulative pe măsură ce pariul se derulează, iar aici apar marile profituri potențiale.

3 x 3 = 9

9 x 3 = 27

27 x 3 = 81

 

Pentru o singură unitate de miză, ar fi un profit de 80 de unități (81 incluzând 1 unitate de miză) dintr-un astfel de pariu acumulator de succes. Pentru a ajunge la echivalentul a 80 de unități de profit de la un simplu câștig de 3.0, ar trebui jucate 40 de unități de miză.

Mize simple și Multiple

Prin urmare, există diferențe majore între un pariu simplu și un acumulator. Este vorba de un compromis între opțiunea cu risc mai mic a unui pariu simplu, care are nevoie de un singur rezultat pentru a fi corect, dar pentru un profit potențial mai mic, în comparație cu opțiunea cu risc mai mare a unui acca, care combină mai multe selecții într-un singur pariu.

Nu există corect și greșit când vine vorba de acest lucru. Totul depinde de echilibrul de risc pe care îl evaluează fiecare parior în parte.

Pariuri combinate realiste

Pariurile combinatei pot fi foarte atractive pentru pariori, în special pentru cei care încep să parieze și care sunt orbiți de potențialul mare de câștig. Dar acestea sunt unul dintre cele mai dificile tipuri de pariuri care pot fi realizate cu adevărat și de aceea fac titluri la știri atunci când se întâmplă.

Cu cât pui mai multe selecții într-un pariu acumulator, cu atât devine exponențial mai dificil de câștigat. Un mod de a te gândi la asta este, de exemplu, să încerci să alegi cinci câștigători de meciuri dintr-o după-amiază de fotbal din Anglia Premier League.

Nu este deloc atât de ușor de făcut. Chiar dacă sunt toți favoriții cotați la pariuri, nu există absolut nicio garanție că totul va cădea favorabil. Merită să îți păstrezi  picioarele pe pământ atunci când vine vorba de așteptările legate de pariuri combinate.

Concluzie

Atât pariurile simple, cât și cele multiple au avantajele și dezavantajele lor, și nu poți spune care dintre ele este mai bun, deoarece opiniile variază foarte mult de la un parior la altul. Dar pentru aversiunea față de risc și pentru pariuri necomplicate, pariurile simple cu câștig sunt de preferat.

Cu toate acestea, este puțin probabil să atingă nivelul de emoție pe care îl poate oferi un pariu multiplu. Acestea pot fi un rollercoaster palpitant de urmărit. Riscul este implicat în ambele variante, așa că unii pariori amestecă ambele tipuri de pariuri în portofoliul lor, în funcție de oportunitățile și situațiile pe care le întâlnesc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura