Pariuri individuale sau bilete cu multe selecții? Plusuri și minusuri

Pariorii se împart în diverse tipologii. Un criteriu important de diferențiere este reprezentat de numărul de selecții pus pe bilet. Unii preferă biletele individuale (cu o singură selecție), iar alții pe cele de tip acumulator (cu mai multe selecții).

Care dintre ei procedează corect? În continuare, vom încerca să oferim un răspuns la această întrebare, enumerând plusurile și minusurile fiecărui tip de bilet.

Biletele individuale

Dacă joci online, pentru a plasa un bilet individual trebuie să dai click pe cota aferentă selecției pe care dorești să o joci. În dreapta ecranului va apărea un bilet virtual în care mai trebuie să completezi doar miza. Câștigul va fi cota înmulțită cu miza. Pariurile simple sunt de două feluri: pre-meci și live (plasate după fluierul de start al meciului).

Plusuri

Dacă te pricepi bine la sportul pe care pariezi, ai șanse mari să obții profit pe termen lung. Ponderea hazardului în deciderea biletului este diminuată prin analizarea atentă a tuturor factorilor care pot influența evenimentele din meci. Așadar, este mai ușor să apreciezi riscul și, prin urmare, să fixezi miza.

Într-un meci pot apărea situații care să dea peste cap orice calcul, precum accidentarea unui jucător important sau o eliminare. Așa ceva nu prea ai cum să prevezi. Gândește-te, însă, că ai cinci selecții pe bilet. Riscul este la puterea a cincea.

Este mai simplu să joci live prin bilete individuale. Pariurile pe evenimente aflate în desfășurare țin de viteză. Orice secundă de întârziere poate fi fatală. Este posibil să nu apuci să pui pe bilet toate selecțiile dorite, pentru că într-unul dintre meciuri deja se întâmplă evenimentul pe care îl anticipai.

Un alt plus al pariurilor single este că le poți folosi și pentru strategii de pariere, precum Martingale, Fibonacci și altele, care se implică miză progresivă. De asemenea, pentru că sunt mai puțin riscante, prin intermediul lor poți îndeplini condițiile de rulaj impuse de diversele oferte promoționale.

Minusuri

Specialiștii recomandă să pariezi doar pe cote între 1.40 și 2.20 pe un bilet individual. Dacă joci pre-meci, îți trebuie răbdare pentru a rula bankroll-ul de suficiente ori astfel încât să atingi ținta de profit.

În cazul în care joci offline, nu este deloc profitabil să joci câte o selecție pe bilet, din cauza taxei de 5% care ți se reține din miză. În schimb, dacă ești parior online, această problemă nu există.

Bilete de tip acumulator

Pentru a plasa un pariu de tip acumulator pe Internet, dai click pe toate cotele selecțiilor dorite, apoi, pe biletul virtual, completezi miza. Cota finală este produsul cotelor individuale.

Plusuri

Biletele cu mai multe selecții oferă oportunitatea obținerii unei cote mai mari. De exemplu, se spune că 1.40 înseamnă o cotă sigură. Dacă o pui de trei ori pe un bilet, ai o cotă finală de 2.70.

Multe agenții de pariuri au oferte promoționale speciale pentru pariurile de tip acumulator. Se poate ajunge chiar la suplimentarea câștigului cu 200% pentru biletele cu peste 20 de selecții.

Minusuri

Cine obișnuiește să joace „multiple” nu se rezumă la două-trei selecții, ci pun „bilete de tip cearșaf”, cu minim cincisprezece selecții. În asemenea cazuri, riscul este scăpat total de sub control. Fiecare selecție adăugată scade drastic șansele de câștig, multiplicând marja de profit („avantajul casei”).

Un singur meci care nu iese îți distruge biletul. Să spunem că ai un buget de 500 de lei și ai „ochit” cinci meciuri cu cota 1.50 fiecare.

Dacă pui câte 100 de lei pe 5 bilete și nu iese unul, ai 100 de lei profit (400 x 1.50 – 100).

Dacă pui toate meciurile pe același bilet, ai cota finală 7.60. Cu o miză de 500 de lei, ar fi un profit de 3.300 de lei. Atrăgător, nu? Dar am spus că unul dintre cele cinci meciuri este necâștigător. Poate că l-ai gândit bine, dar echipa care fi trebuit să câștige a primit un cartonaș roșu. În loc să ai 100 de lei profit, ai pierdere 500 de lei. Ghinion? Nici vorbă. Eroare de judecată.

Biletele de tip acumulator sunt preferate în special de pariorii din agențiile terestre. Am amintit unul dintre motive – plătești taxă pentru fiecare bilet jucat, chiar dacă nu câștigi.

Online-ul nu exclude total offline-ul, mai ales la operatorii care funcționează în ambele medii. De exemplu, joci un bilet offline la Casa Pariurilor, apoi intri pe Internet la Casa Pariurilor verificare bilet și vezi dacă ai câștigat. Concluzionând ce am scris mai sus, ca să ai mai multe șanse să te bucuri, cel mai bine este să pui un singur meci pe respectivul bilet.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.