Părinţii şi dascălii elevilor de la “Andrei Şaguna”, revoltă pentru drepturile copiilor

Sorina Popa

Peste 1.000 de elevi de la Şcoala “Andrei Şaguna” din municipiul Deva vor fi nevoiţi ca, de la toamnă să facă cursuri în alte unităţi de învăţământ. Asta, pentru că la şcoala din Gojdu se vor face lu­crări de reabilitare, un proiect pe fonduri europene. Investiţia va fi finalizată abia în anul 2023.

Lucrează şi nu pot să-şi supravegheze copiii
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a de­cla­rat recent că a găsit soluţia în acest caz. Astfel, edilul şef susţine că soluţia este ca elevii din clasele I-IV şi cei de clasa a VIII-a vor participa la cursuri în prima parte a zilei, iar cei din clasele V – VII vor face cursuri după-amiază. Acest lucru însă a stârnit re­volta părinţilor dar şi a dascălilor. De precizat că nici o persoană care este implicată în această situaţie nu este împotriva lucrărilor de reabilitare a şcolii.
Ieri, înainte de şedinţa de Consiliu Local Deva, zeci de părinţi şi profesori au venit la primărie, pen­tru a cere socoteală conducerii instituţiei. Întrebările părinţilor au fost de genul:
„Ce siguranţă avem noi că, la iarnă, va fi căldură în şcoli, iar elevii nu se vor întoarce la cursuri online?”.
„De ce sunt discriminaţi elevii de la Şcoala (Andrei Şaguna), având în vedere că alţi elevi mutaţi din clădirile de bază fac cursuri de dimineaţă, deci s-a găsit soluţia bună?”.
Edilul şef al reşedinţei de judeţ le-a spus celor pre­zenţi în sala de şedinţe, că nici un elev din muni­cipiu nu este discriminat, dar că şi alţi elevi, de la alte şcoli decât “Andrei Şaguna” vor face cursuri după amiaza.
„Părinţii nu sunt se acord cu orele de după-masa. Şi, riscăm ca din toamnă copiii să se întoarcă la cursurile on-line pentru că nu va fi căldură în şcoli”, a spus un părinte prezent la primărie.
„Este cea mai proastă decizie, să se facă cursuri după amiază. Copiii nu vor mai avea timp de nimic ce ţine de copilăria lor. Cei care conduc oraşul nu se gândesc că unii părinţi lucrează ?”.
“Lipsă de respect”
“Stimaţi Părinţi şi Profesori,
Aş dori în câteva cuvinte să spun şi eu ce am simţit astăzi la Primărie.
În primul rând, mai mult decat evident, totala lipsă de respect faţă de noi, reiterate în plen prin afirmaţii mincinoase ale reprezentanţilor primăriei, dispreţ total faţă de copiii noştri şi dezinteres total faţă de lege.
Mâine (n.r.-astăzi) va fi o nouă întâlnire şi nu âmi imaginez că lucrurile se vor rezolva fără rezistenţa şi opoziţia noastră. Rezistenţă care să ne întărească în faţa manipulărilor evidente şi opoziţie care tre­buie făcută legal.Indiferent de rezultatul „co­mu­ni­cărilor reprezentanţilor” mă voi întâlni cu avocaţii. Mi­siunea noastră este clară, ne vom apăra dem­ni­tatea şi inte­gritatea familial”, a fost mesajul unui părinte implicat în situaţia de la Şcoala “Andrei Şaguna”, cea mai bună unitate de învăţământ gimnazial din municipiul de la poalele Cetăţii.
Scandalul iscat ar mai fi continuat ieri la Consiliul Local Deva, însă aleşii deveni trebuiau să înceapă şedinţa. În aceste condiţii, o nouă discuţie este pro­gramată astăzi, la sediul şcolii din Cartierul Gojdu, unde se aşteaptă ca situaţia să fie dezamorsată, iar so­luţia identificată să fie acceptată de toată lumea

2 comentarii la „Părinţii şi dascălii elevilor de la “Andrei Şaguna”, revoltă pentru drepturile copiilor

  • 15 iulie 2021 la 9:28
    Legătură permanentă

    Pe primar voi l-ați ales, că eu n-am avut pe cine vota. Aveți ce meritați. La următoarele alegeri „beliți bine ochii” ca să nu vă pară rău. Vorba președintelui vostru și al pnl- iohanis- ghinion!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.