Sport

Parfum de handbal

Cetate Deva a arătat ca o echipă solidă şi a fost la un pas de victorie în primul meci oficial din 2012, disputat în deplasare cu HCM Roman, fiind egalată pe final (26-26), după ce a avut două-trei goluri avantaj.

Succes la individual, remiză la echipă

Teoretic, partida trebuia să aibă în prim plan duelul primelor clasate în topul golgheterelor Ligii Naţionale, Amelia Busuioceanu (HCM Roman), lideră cu 87 de goluri (înainte de acest joc), şi Carmen Cartaş (Cetate), aflată pe locul doi, cu 67 de reuşite. Însă, doar Cartaş şi-a onorat blazonul de marcatoare redutabilă, punctând de 13 ori, în vreme ce Busuioceanu a înscris doar cinci goluri, patru dintre reuşitele ei fiind din aruncări de la şapte metri. În ciuda victoriei categorice din „partida golgheterelor”, Cetate a scos doar o remiză la general, pentru că la zestrea echipei, au mai contribuit efectiv doar trei jucătoare: Toth – 6, Bardac – 6 şi Chitacu – 1. În schimb, pentru HCM Roman au punctat, în afara Amaliei Busuioceanu, alte şase jucătoare, aşa că… forţele au fost relativ egale.

Meci dramatic

Cetate a reuşit în prima repriză să ţină aproape de echipa adversă, scorul fiind strâns mare parte din timp: 1-0, min. 3; 6-4, min. 12; 8-7, min. 17; 10-9, min. 23. A urmat o perioadă neagră cu trei eliminări uşor acordate împotriva celor de la Cetate, iar HCM Roman s-a distanţat la 14-9, în minutul 25. În efectiv complet, devencele au accelerat şi au intrat la pauză cu un singur gol de recuperat, scor 15-14.
Trupa antrenată de Ioan Mătăsaru a scăpat de emoţii după pauză şi a preluat controlul partidei. A fost întâi egal, 15-15, min. 35, după care Cetate s-a desprins la două şi trei goluri diferenţă: 18-21, min. 42; 21-22, min. 47; 24-25, min. 54; 24-26, min. 57. Istoria din finalul primei reprize s-a repetat pe invers, iar HCM Roman a forţat şi egalat, 26-26, în minutul 58. Cu cinci secunde înainte de final, Iuganu a marcat pentru HCM Roman, însă golul a fost anulat, pentru că handbalista a călcat semicercul, iar scorul a rămas egal.
Antrenorul Ioan Mătăsaru şi finanţatorul Marian Muntean au lăudat determinarea echipei şi s-au declarat nemulţumiţi de arbitraj. Cetate va juca miercuri, de la ora 19.00, acasă, cu campioana Oltchim Rm. Vâlcea. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura