Parfum de… fotbal

Ciprian Marinuţ

Avantaje şi Paloma au descoperit formula elixirului secret, prin care fotbalul seduce şi încântă, şi au făcut risipă de spectacol în derbiul etapei în SuperLiga RealSport, scor 3-3. Alfa Team Cristur a profitat de remiza dintre cele două contracandidate şi a preluat şefia clasamentului, înaintea pauzei competiţionale de sărbători.

Recital de „joga bonito”
Goluri multe şi frumoase. Faze desenate artistic. Execuţii tehnice de calitate. Risipă de efort şi suflet. Suspans, adrenalină şi dramatism. Răsturnări de situaţie. Şi lista „ingredientelor de show” ale derbiului dintre Avantaje şi Paloma ar putea continua în funcţie de bogăţia imaginaţiei fiecăruia. Însă, pentru a fi scurţi şi eficienţi, am putea eticheta meciul cu clasicul indicator de spectacol „recital”, completat cu cunoscuta şi perfect justificata expresie braziliană „joga bonito”. Pentru că asta au oferit cele două echipe din careul de aşi al SuperLigii RealSport în partida directă de duminică.

De la 0-2 la 3-2
Avantaje a început cu gândul că va câştiga prin simpla prezenţă în teren, iar după bara lui Ţiglar (min. 8), a părut că aşteaptă erorile adversarei. Cu ambiţia extremă a echipei aflate în ascensiune, Paloma a luat iniţiativa şi a marcat de două ori înainte de pauză. Tehnicul Jigmon (min. 10) a deschis scorul cu un şpiţ viclean, iar Lupşa (21) a mărit avantajul la 2-0, după un un-doi cu acelaşi Jigmon. „Ei v-au dat două, voi le daţi trei, dacă aveţi caracter de campioni”, le-a spus la pauză jucătorilor cineva din staff-ul de la Avantaje. Iar precizarea s-a transformat în realitate, în repriza secundă. „Vulpoiul” Polvrea şi-a readus echipa în joc cu un gol „inventat” dintr-un unghi imposibil, 1-2. Au urmat două bare ale mezinului Gabi Constantin jr. (min. 34 şi 35) şi una a lui Seinea (min. 36), ca replică a Palomei. Golul a picat tot în poarta Palomei şi a fost semnat de Mureşan (43) cu un şut din întoarcere, 2-2. Vălăşuteanu (46) a înscris cu pieptul, după un corner, şi a adus pentru prima dată avantaj celor de la Avantaje, 3-2. Paloma s-a ridicat de la podea şi a egalat prin Seinea (47), care a înscris din cădere, după o pivotare la marginea careului. Tot Paloma putea da lovitura, însă portarul Cimporescu a salvat de pe linia porţii în două rânduri, pe final, pentru că nici una dintre echipe nu merita să piardă.

Proiectul Rabla, lider autoritar
În eşalonul secund, „Proiectul Rabla” merge ca pe roate şi e lider autoritar în seria 2, după ce a trecut şi „examenul tinereţii” cu Young Boys,  scor 2-0. Un „zbor” la o înălţime performantă are şi echipa Vulturii, care şi-a consolidat locul cinci în clasament prin victoria 4-2, cu principala urmăritoare, Bamboo (locul şase). Meciul a fost echilibrat până la 2-2, dar pe final, Vulturii s-au desprins după o gafă a adversarilor, speculată de Stănici. Scorul etapei în Liga RealSport l-a reuşit Venus, 11-0 cu Sews Deva 1, iar în SuperLigă, campioana eficacităţii a fost Anonimii, 11-2 cu FC Săgeata Bar. Campionatul se întrerupe până la jumătatea lunii ianuarie 2012.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.