Parcul de la poalele Cetăţii va fi reamenajat

  Cristina Ghenea

Parcul de la poalele Cetăţii, din Deva, intră într-un final în reabilitare. În câteva zile, locul va fi predat constructorului, pentru amenajarea şantierului, iar în cel mult şase luni, lucrările vor fi finalizate.

Reprezentanţii Primăriei Deva, împreună cu proiectanţi şi reprezentanţi ai Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane au prezentat ieri proiectul de reabilitare şi modernizare a celui mai mare parc din reşedinţa judeţului. „Contractul de finanţare a fost încheiat în decembrie 2011, pe o perioadă de 12 luni. Valoarea totală a proiectului este de 5.347.761 de lei, din care aproximativ 4,3 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2 la sută este contribuţia primăriei”, a precizat Marius Surgent, viceprimar al municipiului Deva. Având în vedere că deja suntem în august, reamenajarea parcului trebuie finalizată în termen de maximum şase luni. În zilele care urmează, parcul va fi predat constructorului, pentru amenajarea şantierului, după care lucrările vor putea fi demarate. La final, noul parc va avea o pergolă de şah cu piese mari, pe o platformă betonată, locuri de joacă pentru copii, un grup sanitar nou, va fi montat mobilier urban nou iar filigoria reamenajată. Nu se va renunţa decât la doi arbori bolnavi, iar tăierea acestora va fi făcută sub supravegherea reprezentanţilor Direcţiei Silvice. În plus, în primăvară, aici vor mai fi plantate şi alte specii de arboret şi flori.

2 comentarii la „Parcul de la poalele Cetăţii va fi reamenajat

 • 3 august 2012 la 12:54
  Legătură permanentă

  doar 2 tasnitori cu apa potabila?Foarte nasol!
  macar 10 sa faceti ca sa nu caute omul devean sau turistul (strain)prin parc dupa apa potabila.Renovati cu aceasta ocazie si scariile de la cCetatea Devei cele peste 150 de trepte care arata JALNIC!la fel si celelalte alei dupa scari si dupa prima poarta,e doar o banca jalnica de acum 15 ani donata de termocentrala Mintia,parca.Implicativa daca vreti ca Deva sa arate bine!

 • 6 august 2012 la 8:57
  Legătură permanentă

  …dacă tot suntem aproape de Cetatea Devei, de ce nu ne spune dl.Balint, românul Balint Tiberius, vicepreşedintele CJ,cum s-a împărţit Transilvania în două zone de influienţă privind restaurarea monumentelor naţionale, pe vremea ministrului culturii Române,un maghiar ,Kelemen Hunor, şeful UDMR!!!…cum s-au dat lucrările la cele 2 firme ungureşti, pe bani mulţi, foarte mulţii!!!…baniii româneşti sunt buni, dar votul e pentru unguri!!!…măi ,,românlor,,ce proşti suntem !!!!!(s-a făcut vorbire la Transilvania Live-dl Balint ar trebui să dea explicaţii publice!!!)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.