Panică în grădina Carpaţilor

10 septembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Fara bascalie


Ca vechi lup de mare, preşedintele Traian Băsescu ştie cu siguranţă că panica poate face mai mult rău decât dezastrul în sine. Sau poate face rău chiar în absenţa dezastrului. În 1938, când regizorul american Orson Welles a imaginat scenariul radiofonic după romanul „Războiul lumilor”, cam un milion de americani şi-au părăsit îngroziţi casele, unii chiar s-au sinucis, convinşi fiind că Pământul este realmente invadat de marţieni. Asta, chiar dacaă periodic, oamenilor li se spunea că este doar o piesă de teatru transmisă în direct.
Cu toate astea, mesajele prezidenţiale sunt panicarde.
De la o zi la alta, aflăm cum creşte deficitul bugetului de pensii, cum vom împrumuta alţi bani, cum era să facă Guvernul Boc noi şi noi prostii, dacă nu intervenea el sau nu ştiu ce altă instanţă providenţială de culoare obligatoriu portocalie. Cum spuneam şi cu alte ocazii, nu tu mesaje de solidaritate, nu o necesară obiectivare în raport cu partidele, unii sunt ticăloşi, alţii geniali, asta până pleacă, apoi aflăm că era bun Remeş. Preşedintele ne spune oficial că am depăşit vârful crizei, dar „pe surse” se vorbeşte de noi tăieri de salarii şi de zile de concediu fără plată în luna octombrie. Girat cu poftă de diverşi susţinători, guvernul lansează la apă (vă rog să remarcaţi că mă menţin în aqua-parametri dragi preşedintelui, poate pentru că astfel, panica se poate induce mai eficient, teama de medii fluide fiind ancestrală…), lansează la apă deci, miniştri care habar nu au cum vor face rost de bani – au fost, daţi-mi voie, adorabili, mai ales domnul ministru de Finanţe Ialomiţianu, pe a cărui faţă se putea citi un soi de candoare adolescentină.
În faţa acestui asalt al panicii generalizate, am decis să încerc să privesc totul mai cu calm, să încerc pe cont propriu să mă simt solidar cu cei de-o seamă cu mine, cei care nu prea au ce face, nevoiţi să încerce cumva să supravieţuiască onorabil, fără visul de a-şi putea face o casă mică, aşa ca a lui Videanu, pe malul lacului Snagov.

P.S. O surpriză plăcută. Poate în urma editorialului de ieri, am primit acasă un telefon de la Romtelecom, prin care cineva din firma respectivă şi-a cerut scuze pentru comportamentul inadecvat al colegei sale. Mărturisesc că gesturile de genul ăsta mă impresionează. Îi mulţumesc celei care a sunat şi celei/celui care a avut ideea. Că şi ideea contează…

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. maria spune:

    astazi a fost o zi destul de interesanta, Romania si-a asigurat un vot negativ din partea francezilor pentru aderarea in spatiul Shengen pentru ca francezilor li s-a spus destul de elegant sa nu-i mai expulzeze pe tigani desi, ai nostri vroiau sa para cocosi cu argumentele lor in schimb se intorc tot impotriva noastra ca natie aceste imbatosari si culmea “iubitul” presedinte a avut doar atit de adaugat: a fost o gresala sa li se spuna tiganilor rromi.
    apoi a urmat arestarea simpaticului domn SOV! aici no comment!
    cit despre habarnisti in politica romaneasca, aveti ceva indoieli ca nu ar fi asa?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Un pensionar siderurgist a murit în timpul mitingului

Ieri dimineaţă, în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara, aproximativ 100 de siderurgişti hunedoreni au protestat împotriva proiectului Legii Pensiilor. În timpul...

Gura lumii

Vorbeşte lumea pe la colţ de stradă că o farmacistă dintr-un municipiu situat în nordul judeţului era cât pe ce...

„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec continuă, în DEVA, campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Închide