; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Până la urmă cine este mai dator în cazul deponeului ecologic de la Băcia?

30 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

În şedinţa de ieri a aleşilor judeţeni s-a pus problema raportului Camerei de Conturi Hunedoara, referitor la o datorie pe care societatea Supercom trebuie să o achite Consiliului Judeţean Hunedoara. Însă, unii consilieri judeţeni se pare că mai bine tăceau decât să fi vorbit fără să se informeze mai întâi. Despre ce este vorba?
Se ştie că până anul trecut a fost încheiat un contract, în regim de urgenţă, pentru deponeul ecologic de la Băcia. Situaţia impunea regimul de urgenţă, în caz contrar judeţul pierdea peste 60 de milioane de euro. În aceste condiţii, deponeul a început să funcţioneze înainte de termenul limită şi totul a fost bine. Acum, inspectorii de la Camera de Conturi Hunedoara au verificat documentele respective şi au constatat că societatea Supercom nu a achitat întreaga chirie pentru folosirea deponeului, către Consiliul Judeţean. La care se adaugă penalităţile, care, susţin surse din instituţia judeţeană, sunt mai mari decât chiria restantă, din cauză că aşa a fost încheiat contractul de închiriere. Au fost trimise mai multe notificări societăţii, pentru a plăti restanţa.
Inspectorii de la Camera de Conturi au cerut administraţiei judeţene să recupereze suma respectivă, care se ridică la câteva sute de mii de euro. Însă, se pare că şi Consiliul judeţean are de dat bani societăţii Supercom, pentru gunoiul vechi. Iar în acest caz suma este de trei ori mai mare. Aşa că trebuie văzută situaţia în ansamblul ei, nu numai să vii să dai cu pumnul în masă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine va fi noul manager al Spitalului Judeţean?

După ce concursul pentru postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva nu a fost trecut de candidatul care...

În sfârşit, Staţiunea Straja va avea reţea de apă potabilă!

După zeci de ani în care Staţiunea Straja nu a beneficiat de reţea de apă potabilă, iată că minunea se...

Joi începe la Petroşani SESAM 2019

Peste câteva zile, mai exact joi, 3 octombrie, în cadrul Universităţii din Petroşani va avea loc Simpozionul Internaţional Securitate şi...

Închide