Pădurarii de la Direcția Silvică, dotați cu arme letale

Sorina Popa

Pădurarii de la Direcția Silvică Hunedoara vor fi înarmați cu arme letale de acum încolo. Până acum, pădurarii aveau doar arme cu bile de cauciuc, care în multe cazuri s-au dovedit a fi ineficiente, iar angajații și-au riscat viața pentru că nu au putut să se apere așa cum trebuie.
Potrivit lui Sorin Oană, responsabil cu Paza Pă­durilor de la Direcția Silvică Hunedoara, instituția a depus cerere de achiziționare a 138 de pistoale cu muniţie de calibrul 9 mm, 138 de tocuri de armă şi 2.208 cartuşe. Preţul total este de apro­ximativ 265.000 de lei.
În prezent, pădurarii hunedoreni nu au fost dotați cu arme letale.
„Am avut cazuri de păduirari abuzați, la Brad și Deva, sunt cazuri recente. Avem cantoane unde sunt urși care atacă oamenii, dar și locuri unde avem de-a face cu hoții de lemne, care uneori sunt foarte periculoși. De aici, necesitatea achi­zi­țio­nării armelor letale. Acest lucru este prevăzut în Regulamentul nostru de Pază”, a declarat Sorin Oană. Acesta susține că Direcția Silvică Hune­doara nu a mai cumpărat de mult timp arme pen­tru salariații săi care sunt responsabili de paza pădurilor care le au în administrare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.