Politica si administratie

„Orice formă de abuz e inacceptabilă”. Ministrul Familiei reacționează după declarațiile controversate ale lui IPS Teodosie

Ministrul Familiei, Natalia Intotero (foto), reac­ționează după noile de­cla­rații revoltătoare ale arhi­episcopului Tomi­su­lui. Teodosie le-a re­co­man­dat femeilor care sunt abu­zate „să își ducă cru­cea” pentru că au primit taina cu­nu­niei, și să nu se des­partă de soții lor abuzivi. Intotero a spus la Digi24 că ori­ce formă de abuz „e inaccep­ta­bilă”.

Protejate
„Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia îndeamnă la violență, ci la dra­goste, grijă și empatie. Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o pro­te­jăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie lo­curi de siguranță și sprijin, nu de su­fe­rință și abuz”, a spus Intotero. „Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inac­ceptabilă. Victimele trebuie să fie pro­tejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței do­mes­tice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psi­ho­lo­gică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor”, a spus Intotero. Ea a amintit că persoanele aflate în dificultate pot suna la orice oră gratuit la numărul 0800.500.333. „Biblia și biserica încurajează empatia și oferă ajutor celor care suferă, în con­cordanță cu valorile moral-creștine, iar statul oferă acest lucru”, a adăugat ea. „Aceste persoane aflate în dificultate trebuie să apeleze pentru a beneficia de protecția statului, dar e foarte im­por­tant să aibă curaj ulterior să facă și sesizări. Până la jumătatea lunii mai au fost înregistrate peste 4.200 de ape­luri. Din acest total, au fost întoc­mite doar 6 sesizări. Orice persoană abuzată tre­buie să aibă curaj să sune, să ceară aju­tor și ulterior să facă se­sizări, pentru a primi protecția de care fiecare trebuie să beneficieze”, a subliniat Intotero. ÎPS Teodosie a fost întrebat ce ar trebui să facă femeile aflate în relații abuzive, iar sfatul aces­tuia a fost ca femeile să nu plece din relațiile respective, ci să se roage pen­tru sal­varea acestora. „Tre­buie să îți duci crucea. Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cu­nu­niei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un le­gământ. Soluţia este să nu vă des­părţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a susținut Teodosie. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura