EvenimentFlash

Oribila crimă din căminul studenţesc

untitled

Mihai Leonard

 Cadavrul tranşat al unui bărbat de 65 de ani a fost găsit, sâmbătă dimineaţă, în portbagajul unei maşini parcate în faţa unui cămin care aparţine Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, principalii suspecţi fiind doi studenţi ai acestei universităţi.

Din bagaje curgea sânge
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, Sergiu Rus, poliţiştii au fost anunţaţi de portarul Căminului 2 Medicină, care a observat doi studenţi ce cărau nişte bagaje voluminoase, din care curgea sânge.
„Portarul de la Căminul 2 Medicină a observat doi tineri, care cărau nişte bagaje voluminoase, pe care le-au băgat în portbagajul unui autoturism Mercedes, parcat în faţa căminului. Apoi, a observat nişte pete de sânge şi a sunat la poliţie. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au deschis portbagajul şi au descoperit, într-un bagaj, trunchiul unui bărbat, iar într-o pungă, picioarele“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Conform acestuia, din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul decedat avea 65 de ani şi locuia în Timişoara, iar criminalii au cunoştinţe de medicină. Maşina în al cărei portbagaj a fost găsit cadavrul avea numere de Germania.

Ce a declarat portarul căminului
Portarul Căminului 2 Medicină a declarat presei că în camera care a fost sigilată locuiau o fată de 20 de ani, împreună cu prietenul său de aceeaşi vârstă, ambii fiind studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. „Fata este din Ineu, din câte am înţeles, şi băiatul, prietenul ei, este din Hunedoara. Locuiau aici la parter. Mercedes-ul avea numere de Germania şi bărbatul omorât era de etnie romă“, a spus portarul.

În acea zi, împlinea 65 de ani
Potrivit surselor oficiale, bărbatul ucis şi tranşat împlinea, sâmbătă (chiar în ziua în care a fost ucis), 65 de ani şi făcea parte din comitetul romilor, care se ocupă de judecata ţigănească. Bărbatul, pe nume Trifu Schrottu (medalion), locuia într-o vilă de pe strada „Avram Imbroane“ din Timişoara şi avea o fată.
„Era un reprezentant al romilor şi tot municipiul Timişoara, toţi oamenii de rând ştiau de omul acesta. El era în comitetul romilor, care se ocupă de judecata ţigănească. Chiar azi împlinea 65 de ani“, a declarat cumnatul victimei. Rudele lui Trifu Schrottu mai spun că acesta era un om liniştit, care nu a făcut probleme nimănui şi susţin că nu ştiu ce căuta bărbatul în acea cameră de cămin. „L-am văzut pe Trifu astăzi la ora 12.00, dar era mort. Exact cum au tranşat un porc, aşa l-au tranşat şi pe el”, a spus Ion Constantin, cumnatul bărbatului, adăugând că rudele au decis să lase justiţia să îşi facă treaba şi că nu vor încerca să se răzbune.

Ucis cu mai multe lovituri de cuţit
Moartea bărbatului a fost violentă, fiind cauzată de mai multe plăgi, provocate cu un cuţit. „Autopsia a stabilit ca şi cauză a decesului, plăgi înjunghiate. Acestea au cauzat o hemoragie internă şi externă, ceea ce a dus la decesul victimei”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş. Conform acestuia, în camera de cămin unde ar fi fost ucis bărbatul, poliţiştii au descoperit un cuţit, tip briceag, cu lama de 17 centimetri, pe care se aflau urme de sânge.

Băiatul a încercat să-şi taie venele, fata s-a predat
Principalii suspecţi în acest caz sunt doi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara – un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea hunedoreană Rişculiţa, de lângă municipiul Brad şi o fată de aceeaşi vârstă, din Ineu, judeţul Arad.
Sâmbătă după-amiază, în urma unor informaţii, poliţiştii au descins într-un apartament din Timişoara, unde tânărul a fost găsit cu venele tăiate. Studentul, care se numeşte Sergiu Raul Florea, şi-a tăiat venele în momentul în care poliţiştii au intrat în apartament, pentru a-l reţine şi duce la Parchet.
În ceea ce o priveşte pe studenta la Medicină, care este suspectată în cazul uciderii bărbatului, aceasta s-a predat poliţiştilor, ieri dimineaţă. Tânăra, pe nume Carmen Bejan, este studentă în anul al doilea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.
Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde a fost internat, sub pază, studentul hunedorean, care şi-a provocat mai multe răni pe mâini, a supravieţuit, pentru că nu şi-a tăiat nici un vas mare de sânge. El a fost dus, ieri, la prânz, la Parchetul Tribunalului Timiş, pentru audieri. La ieşirea din spital, tânărul a declarat că nu el a comis crima, ci prietena sa şi că tot ea a tranşat cadavrul.

Nu i-a plăcut preoţia
Sergiu Raul Florea are 20 de ani şi a urmat cursurile Seminarului Liceal Ortodox din Arad, însă, după ce a absolvit clasa a XII-a, a decis să urmeze Medicina, nevrând să continue studiile pentru a deveni preot. „Sergiu este un băiat liniştit şi harnic. Tatăl lui este preot, dar a divorţat când Sergiu avea mai puţin de patru luni. L-am crescut noi şi mama lui. Mama lui a vrut ca el să se facă preot, dar nu i-a plăcut. Are o soră mai mare, care e studentă în ultimul an la Medicină. A învăţat din cărţile ei şi s-a dus la examen. A intrat cu medie peste 9“, a declarat Nicolae Gangea, bunicul tânărului.
Bărbatul nu ştie ce s-a întâmplat cu nepotul său şi nici nu cunoaşte acuzaţiile care i se aduc acestuia. Potrivit declaraţiilor bătrânului, băiatul a fost săptămâna trecută împreună cu prietena sa la Rişculiţa, unde şi-a ajutat bunicii la coasă şi la strâns fânul. Joia trecută au plecat şi nu au mai ştiut nimic de ei, până sâmbătă, când au venit părinţii fetei în sat, să-i caute. El a adăugat că băiatului îi plac mult filmele de groază şi că atunci când mergea cu iubita lui la Rişculiţa, stăteau până noaptea târziu, să se uite la televizor la „filme cu grozăvii“.

Ce zic oamenii din sat despre băiat    
Bunica lui Sergiu, Aurelia Gangea, a declarat că familia sa munceşte din greu, pentru ca tânărul şi sora lui să fie ţinuţi la facultate în Timişoara. „Mama lui a muncit pe vremuri la CAP, ca tehnician veterinar şi acum e în Germania, unde lucrează la o fermă. A trebuit să plece, ca să facă bani, să ţinem copiii la facultate. Înainte de a pleca în Germania la fermă, maică-sa câştiga 400 de lei. Abia ne descurcam. Noroc că mai creştem noi un viţel, o vacă, nişte porci“, a declarat Aurelia Gangea. Întrebată dacă tânărul ar fi în stare să omoare pe cineva, femeia în vârstă de 65 de ani s-a declarat convinsă că nepotul său nu ar face rău nimănui. „N-ar face rău nimănui. S-a cam schimbat de când e cu fata asta din Ineu, dar nu ar fi în stare de nimic rău“, a spus femeia. De asemenea, vecinii familiei Gangea afirmă că tânărul este un băiat liniştit şi grijuliu, care venea des la Rişculiţa, ca să-şi ajute bunicii la muncă.

Ce cred părinţii fetei despre ea
Carmen Bejan le-a povestit procurorilor că s-a plimbat toată noaptea pe străzile din Timişoara, pentru ca apoi să se predea poliţiştilor din complexul studenţesc. Părinţii tinerei suspectate în cazul uciderii bărbatului afirmă că fata nu ar fi fost capabilă să comită o crimă şi cred că aceasta fusese sechestrată, neavând ce să caute în acel cămin studenţesc, deoarece ea stătea în gazdă.
Părinţii tinerei, Emilia şi Pavel Bejan, au declarat presei că fata lor nu poate fi vinovată. „O fată de 45 de kilograme nu poate omorî un om de 60 şi ceva de ani. Nu e vinovată. Nici fizic, nici psihic, o fată de 20 de ani, crescută într-o gospodărie, de o familie modestă, nu poate tranşa un om“, a spus Pavel Bejan. Părinţii fetei ştiau că aceasta stă în gazdă şi nu pot să-şi explice ce căuta în camera 52 a Căminului 2 Medicină.
“Despre băiatul acesta, nu ştiu decât ce am aflat acum, din presă. Ştiam că are prieten, dar nu în calitate de iubit. Carmen a fost un copil bun şi cuminte. Ne-a ajutat totdeauna în gospodărie, a făcut şcoală, cu rezultate foarte bune, nu am avut niciodată probleme de disciplină cu ea. Niciodată. De aceea, cred că în toată povestea asta a fost târâtă, obligată şi sechestrată, psihic şi fizic. Toată săptămâna, de când venise la Timişoara la medic, nu am mai putut lua legătura cu ea. Îi fusese luat telefonul, ne mai trimitea sms-uri de pe alt număr“, a spus tatăl fetei. Mama tinerei, Emilia Bejan, a declarat că întreaga sa familie este pocăită, fără a preciza din ce cult face parte. Întrebată dacă fiica sa frecventa biserica, femeia a răspuns afirmativ.

Studentul – „peşte” a dat cu pumnii şi cuţitul
Probele strânse până acum de procurori arată că bărbatul a fost ucis cu 50 de lovituri de cuţit de către Sergiu Raul Florea, iar la tranşarea cadavrului a participat şi Carmen Bejan. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Pop, a declarat, ieri, după-amiază, că din probele de până acum reiese că Trifu Schrottu a fost omorât de Sergiu Florea, în urma unei neînţelegeri legate de bani. Mihaela Pop a spus că studenta implicată în acest caz susţine că nu ea l-a omorât pe bărbat, ci prietenul său, iar probele de până acum tind să confirme declaraţia acesteia.

Nu s-au înţeles la plata prestaţiei sexuale  
„Pe fondul unor neînţelegeri intervenite între victimă şi hunedorean, cu privire la suma de bani pe care bărbatul urma să i-o plătească fetei pentru prestaţiile sexuale ale acesteia, studentul i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri de cuţit în zona toracelui. După ce bărbatul a murit, cei doi i-au tăiat picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, apoi au transportat trupul ciopârţit al victimei la maşina acesteia, cu intenţia de a părăsi locul faptei şi a scăpa de cadavru, prin incendiere. Bărbatului i-a fost pus un căluş în gură, iar mâinile i-au fost legate. Împreună au tranşat apoi victima. Din declaraţiile lor rezultă că fiecare a tăiat câte un picior al bărbatului, au împachetat corpul într-o geantă şi în pungi, pe care le-au cumpărat în prealabil, împreună, de la un magazin, şi au depozitat-o în portbagajul propriului autoturism, cu intenţia de a o incendia”, a spus Mihaela Pop. Carmen Bejan le-a mai spus procurorilor că a fost ameninţată de tânăr, pentru a o determina să participe la crimă, precizând că tinerii au tranşat cadavrul bărbatului cu acelaşi cuţit cu care fusese ucis. Conform acesteia, planul celor doi nu a putut fi pus în aplicare, deoarece maşina bărbatului avea schimbător de viteze automat şi nici unul nu a putut să o pornească.

Dau vina unul pe celălalt
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a afirmat că la audieri, cei doi au încercat să dea vina unul pe celălalt. „Sergiu Florea, dintr-un anunţ din ziar, a luat legătura cu victima şi a pus-o în legătură cu Carmen Bejan, să întreţină cu aceasta relaţii sexuale, pentru o sumă de bani. Din declaraţiile fetei rezultă că tânărul avea nevoie de bani, iar din declaraţiile acestuia rezultă că fata avea nevoie de bani. Fiecare încearcă să îşi asume cât mai puţin din faptă şi dă vina pe celălalt“, a mai spus reprezentanta Parchetului timişan. Ea a precizat că tânăra se înţelesese cu victima să întreţină relaţii sexuale, contra sumei de 500 de euro.
Carmen Bejan le-a mai declarat procurorilor că nu este pentru prima dată când întreţine relaţii sexuale pentru bani, însă fusese prima oară când a întâlnit-o pe victimă. La rândul său, hunedoreanul Sergiu Raul Florea le-a spus procurorilor că, după ce a intrat în camera de cămin, Carmen Bejan a luat cuţitul şi l-a omorât pe bărbat. El a mai afirmat că o cunoaşte pe tânără de mai mult timp, însă abia în ultima perioadă se îndrăgostise de ea.
Hunedoreanul Sergiu Raul Florea este acuzat de omor, iar Carmen Bejan de complicitate la omor. Cei doi riscă pedepse cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.