Organizatorii nu exclud varianta anulării JO Tokyo 2020

Toshiro Muto a fost întrebat dacă organizatorii iau în calcul anularea competiției al cărui start va avea loc în două zile. Potrivit Eurosport, președintele a mărturisit că nu exclude o astfel de ipoteză, iar varianta ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se anuleze încă stă în picioare.
„Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. În acest moment, numărul cazurilor poate să crească sau poate să scadă. Ne vom gândi la ce ar trebui să facem în momentul în care apare o anumită situație”, a declarat Toshiro Muto.
Spre deosebire de Muto, purtătorul de cuvânt al Jocurilor Olimpice de la Tokyo este mult mai optimist şi a declarat că organizatorii se concentrează în acest moment exclusiv pe desfășurarea cu succes a competiției.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc fără spectatori.
Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo (23 iulie – 8 august) se vor desfășura fără spectatori după ce, în urmă cu două săptămâni, Guvernul japonez a decis să plaseze regiunea Tokyo sub o nouă stare de urgență sanitar. Decizia va rămâne în vigoare pe toata durata competiției din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.Interzicerea prezenței spec­tatorilor pe arenele din capita­­­­­­­la Japoniei va reprezenta o nouă lovitură financiară dată evenimentului după ce a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.