Oraşul Paliei trãieşte prin culturã şi civilizaţie

06 Orastie

Deşi actuala criză economico-financiară a afectat şi Orăştia, totuşi, edilii municipiului, împreună cu locuitorii lui, reuşesc să arate şi în aceste vremuri grele, că tradiţia culturală şi cea a vechilor bresle meşteşugăreşti n-a murit în Oraşul Paliei. Dovada sunt şi cele două manifestări pe care le prezentăm în continuare.

Regal de romanţe la Orăştie
Peste 100 de iubitori ai romanţei au participat, joi, 12 noiembrie, la o serată deosebită, care a avut loc la sala de spectacole a Casei de Cultură.
Regalul de romanţe s-a desfăşurat într-un cadru festiv, scena fiind amenajată cu mult bun-gust de către angajaţii Casei de Cultură.
Pe scenă au evoluat interpreţi cunoscuţi din Orăştie şi din judeţul Hunedoara: Eugen Pistol, Dora Ciama, Felicia Andreşoiu, Nicolae Fleşeriu, Eduard Franc, Margareta Loran, Magdalena Dobrotă, Viki Ştefanovici, Sigismund Munteanu.
Surpriza serii a constituit-o microrecitalul susţinut de Romulus Cărmăzan, directorul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, prezent la acţiune în calitate de invitat. Încântat de reuşita manifestării, directorul OPC a arătat orăştienilor că se pricepe de minune şi la muzică, urcând pe scenă şi cântând, ca un adevărat profesionist, o suită de melodii populare din zona Banatului.
Manifestarea a fost organizată de către filiala Orăştie a Partidului Democrat – Liberal.

Cea mai frumoasă vitrină
Agenţii economici din „Oraşul Paliei”, vor avea ocazia şi în acest an, să „se dueleze” pentru câştigarea premiului anual oferit de administraţia publică orăştiană, pentru cea mai frumoasă vitrină.
Competiţia presupune „artă, îndemânare şi răbdare”, concurenţii trebuind să-şi dovedească măiestria în decorarea vitrinelor cu ornamente de Crăciun.
Primăria municipiului Orăştie şi Consiliul Local au lansat această provocare cu mai mulţi ani în urmă, iar tradiţia amenajării vitrinelor cu ornamente de Crăciun s-a statornicit rapid, de la an la an, numărul competitorilor crescând gradual.
În acest an, concursul se va desfăşura în perioada 20 – 30 decembrie, proprietarii celor mai frumos decorate vitrine urmând să fie premiaţi de către organizatori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.