Orăştiancă sărbătorită cu ocazia centenarului

23 noiembrie 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Un eveniment cu totul special s-a petrecut la Orăştie, duminică, 21 noiembrie. O orăştiancă „get-beget” a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, ceea ce a constituit un prilej de mare sărbătoare, atât pentru ea, cât şi pentru familia acesteia.

Premii din partea primarului şi a consilierilor locali
Olivia Stârcu s-a născut la data de 21 noiembrie 1910, la Orăştie. Locuieşte pe strada Căstăului, în aceeaşi casă în care, în urmă 100 de ani, a văzut lumina zilei. Este înconjurată de dragostea şi grija familiei Lupşa, a nepoţilor şi strănepoţilor. Ce îşi poate dori mai mult un om care a încercat dulcele şi amarul vieţii timp de 10 decenii?
Desigur, o asemenea aniversare îţi oferă nenumărate surprize, ca să nu mai vorbim despre faptul că 100 de ani de viaţă constituie o surpriză în sine.
Primarul Alexandru Munteanu, însoţit de câţiva membri ai Consiliului Local Orăştie, i-au pregătit sărbătoritei o frumoasă aniversare. Edilul şi membrii „micului parlament” au vizitat-o pe Olivia Stârcu la domiciliu, „înarmaţi” cu atenţii şi cadouri special pregătite: un tort uriaş, şampanie, un buchet de flori, o diplomă aniversară şi un premiu în bani: „Am avut bucuria să aflu că un cetăţean al Orăştiei împlineşte 100 de ani de viaţă. Fiind un eveniment care nu se întâmplă oricând la Orăştie, am hotărât ca, împreună cu colegii din Consiliul Local, să îi facem doamnei Olivia Stârcu o surpriză. Aşa că, i-am făcut sărbătoritei noastre o vizită la domiciliu, pentru a o felicita. Am înţeles de la doamna Olivia ce au însemnat cei 100 de ani parcurşi pe drumul vieţii. Au fost presăraţi cu bucurii şi cu necazuri, dar important rămâne faptul că, acum, la centenar, ea este înconjurată de dragostea familiei, a nepoţilor şi a strănepoţilor”, a punctat primarul Alexandru Munteanu.

„Încrederea în Dumnezeu este totul”!
Olivia Stârcu este, la cei 100 de ani, o femeie plină de viaţă. Are foarte multe amintiri, pe care, din când în când, le povesteşte. Peste toate acestea, mărturiseşte cu sinceritate că încrederea în Dumnezeu i-a călăuzit paşii de-a lungul vieţii: „Zilele omului le ştie numai Cel de Sus. Eu am dus o viaţă cumpătată. Am mâncat tot ce am vrut, n-am băut şi am avut încredere în Dumnezeu”, le-a spus sărbătorita musafirilor sosiţi să o felicite.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. euu spune:

    MULTA SANATATE, DOAMNEI OLIVIA STARCU!

  2. Daniel Lacatus spune:

    Sa mai traiasca o suta de ani!

  3. Marius spune:

    Dumnezeu sa binecuvanteze orasul si pe oamenii care il locuiesc.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Derby cu scântei

Echipa Avantaje II s-a impus cu 3-1 în meciul cu Alfa Team Cristur din etapa a 14-a a Campionatului „RealSport”...

Manele, băutură şi ciomăgeală

O noapte petrecută într-un club, în faţa câtorva pahare de tărie, s-a sfârşit groaznic pentru un devean. În plină noapte,...

„Gladiatori made in Hunedoara-Deva”

Echipa de cadeţi a Clubului Sportiv Şcolar (CSŞ) Hunedoara a cucerit titlul de campioană naţională la lupte libere, iar formaţia...

Închide