Operaţiunea „aur curat, pleu garantat“

Livia Botici

O femeie de 74 de ani, din comuna Hărău, a căzut victima unor escroci, care i-au vândut două inele din bronz, drept inele din aur. Crezând că ţine în mână adevărate bogăţii, bătrânica le-a dat bărbaţilor 800 de lei, iar în momentul în care a aflat că a fost înşelată, a sunat imediat poliţia.

Victimă credulă
Profitând de vârsta înaintată a femeii, cei doi indivizi, unul de 42 de ani, din oraşul Orlaţi, judeţul Prahova şi celălalt de 32 de ani, din municipiul Giurgiu, au bătut la poarta casei bătrânei şi i-au propus un târg. Cu un scenariu precis de impresionare a victimei, cei doi ţepari i-au spus acesteia că nu sunt din judeţul Hunedoara şi că au rămas fără bani să se întoarcă acasă. Văzând că viitoarea victimă nu vrea să le dea nici un leu, bărbaţii au plusat şi i-au spus că au două inele de aur şi 200 de ruble, pe care i le-ar da, dacă i-ar putea ajuta
cu nişte banii. Impresionată şi de necazul celor doi, dar şi de frumuseţea bijuteriilor, femeia le-a oferit bărbaţilor suma de 800 de lei. Abia atunci când rudele victimei au ajuns acasă, aceseia au observat că inelele nu erau de aur, şi că totul a fost doar o făcătură. Imediat, femeia a depus plângere la poliţie, iar la scurt timp cei doi ţepari au fost prinşi pe raza comunei Certeju de Sus. În urma acestei păţanii, bărbaţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune, iar femeia, spre norocul ei, s-a ales numai cu o învăţătură de minte, întrucât paguba a fost recuperată în totalitate.

Practică foarte întâlnită
Marjând pe credulitatea victimelor şi pe entuziasmul de a cumpăra bijuterii de aur la preţuri de chilipir, escrocii îşi pun în practică scenariul şi fraieresc de obicei persoane în vârstă. Tocmai de aceea, oamenii legii le recomandă hunedorenilor să nu cumpere nici un fel de produs de la vânzătorii ambulanţi, întrucât riscă să dea bani din buzunar pentru nişte lucruri fără valoare.

One thought on “Operaţiunea „aur curat, pleu garantat“

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.