Categories: Sport

Open naţional de şah la Petroşani

Ciprian Marinuţ

Peste 100 de şahişti din întreaga ţară sunt aşteptaţi la ediţia a II-a a „Open Şah Petroşani”, turneu acceptat în Circuitul Naţional de Şah.

Pas spre performanţă

Organizatorii susţin că turneul va aduce la Petroşani jucători valoroşi şi că în acest fel, şahiştii din Valea Jiului pot accede pe drumul performanţei. „Înscrierea turneului Open Şah Petroşani în cadrul Circuitului Naţional de Şah reprezintă un prim pas spre marea performanţă. Este o acţiune importantă, care va contribui la dezvoltarea şahului din această zonă”, a declarat Gheorghe Scurhan, antrenorul coordonator de la Clubul Sportiv Municipal Petroşani, cel care a descoperit-o pe maestra FIDE Daria – Ioana Vişănescu.

Premii din buzunarul propriu

Clubul Sportiv Municipal Petroşani conta pe sprijinul autorităţilor pentru organizarea acestui turneu. Însă, până la urmă, Gheorghe Scurhan, sufletul competiţiei, a scos bani din propriul buzunar, pentru asigurarea premiilor. „Pentru această competiţie, am pregătit deja, pentru câştigătorii probelor 54 de trofee, 90 de medalii semi-olimpice şi tot atâtea diplome personalizate în valoare de peste 2.100 lei. Am plătit totul din buzunarul propriu, pentru că autorităţile nu au virat încă nimic în contul clubului”, a afirmat Gheorghe Scurhan.
Turneul este organizat în colaborare cu ACS „Tinerii Maeştri” Petroşani, cu sprijinul Federaţiei Române de Şah, a Direcţiei pentru Sport a judeţului Hunedoara, Universităţii Petroşani şi a SC Realcom SA Petroşani. Concursul este structurat pe categorii de vârstă: opt ani, 10 ani,12 ani,14 ani, Turneul Debutanţilor şi Turneul Open General M + F. Competiţia va debuta oficial marţi, 16 august, începând cu turneul principal de seniori.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago