Categories: Sport

Duble de argint şi bronz la canotaj

Ciprian Marinuţ

Canotorii de la CSS Deva au „zburat” pe apă şi au cucerit patru medalii (două de argint şi două de bronz) la Campionatele Naţionale ale cluburilor sportive şcolare, disputate ieri, la Iaşi. Bilanţul poate fi îmbunătăţit la Campionatele Naţionale ale tuturor cluburilor, care vor avea loc de azi până sâmbătă, în aceeaşi locaţie.

Patru medalii în două curse

Sportivii deveni antrenaţi de Florin Lupu s-au aflat în prim-planul luptei pentru medalii în probele de dublu masculin şi dublu rame, categorie uşoară. Cu o tactică excelentă de cursă, dublată de o pregătire solidă, devenii au făcut spectacol şi au urcat cu două echipaje pe podium, în ambele curse. Mihaly Vass şi Robert Laşiţă au cucerit medalia de argint, atât la dublu masculin, cât şi la dublu rame, iar Raul Stoica şi Alexandru Fodor s-au clasat pe locul trei şi au obţinut medalii de bronz, în aceleaşi curse. „Este un rezultat peste aşteptări, cu care îndeplinim, din doar două curse, obiectivul de patru medalii avut pentru cele două competiţii naţionale din această săptămână. Băieţii au concurat cu ambiţie la Campionatele Cluburilor Sportive şcolare şi speră să repete performanţa şi la Campionatele Naţionale. Rezultatele sunt o răsplată binemeritată pentru cele cinci luni de antrenamente intense, care au precedat competiţia”, a spus antrenorul Florin Lupu.

Merită să fie pe podium

Trei dintre cei patru canotori deveni medaliaţi la Iaşi aveau medalii şi la campionatele anterioare, fiind obişnuiţi ai podiumurilor la astfel de competiţii naţionale. În schimb, Alexandru Fodor, dublu medaliat cu bronz, se află la primele medalii naţionale din carieră. „A muncit mult şi merita să fie pe podium. Sper ca acesta să fie doar începutul şi să urmeze şi alte medalii pentru el”, a afirmat antrenorul Florin Lupu.
În continuare, de azi până sâmbătă, sportivii deveni vor încerca să urce pe podium la Campionatele Naţionale de Juniori, la care participă toate cluburile cu secţii de canotaj din ţară. La competiţia cluburilor sportive şcolare s-a vâslit pe distanţa de 1.000 de metri, iar la Naţionale, echipajele vor avea de parcurs câte 2.000 de metri până la linia de sosire.

MesagerulHunedorean

Recent Posts