Categories: Comunitate

Fostele halte CFR au ajuns locuinţe pentru hunedoreni

Cristina Ghenea

Decât să stea în paragină ani întregi şi în cele din urmă să se prăbuşească, mai bine devin locuinţe pentru cei care au nevoie de o casă. Compania Naţională de Căi Ferate Române vinde şi închiriază staţiile în care trenurile nu mai opresc. Haltele, dar şi cantoanele de pe două linii feroviare din judeţul nostru sunt deja locuite de foşti angajaţi ai CFR, sau de hunedoreni care nu-şi permit case mai scumpe.
Este vorba despre liniile feroviare care fac legătura între Deva şi Brad, dar şi între Haţeg şi localitatea Bouţari, din judeţul Caraş-Severin. Ambele linii sunt dezafectate şi de ani buni, pe aceste rute nu mai circulă nici un tren. Toate haltele şi cantoanele de pe cele două distanţe şi-au găsit chiriaşi sau proprietari. Acum, imobilele CFR din Vălişoara, Stoeneasa, Băiţa, Dealul Fetii, Păuliş-Lunca, Sarmizegetusa, Cârneşti, Peşteana, dar şi cantoanele de la Brad şi Haţeg sunt casele unor familii de hunedoreni.
„Preţul de cumpărare a fostelor halte CFR diferă în funcţie de suprafaţă, iar pentru chirii, locatarii plătesc între 150 şi 300 de lei, lunar”, a declarat Adrian Chezan, şeful Diviziei Patrimoniu din cadrul Regionalei SNCFR Timişoara. Acesta a mai adăugat că majoritatea imobilelor sunt racordate la apă şi curent, iar unele au chiar şi canalizare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Handicapatul ăsta de Chezan,român dealtfel,trăieşte pe altă lume!!!!
    Noi plătim chirie la CFR, ca la bloc , iar utilităţi plătim dar nu beneficiem de ele !!! Când au ei chef ne taie curentul , avem belele cu contractele, ba că nu vrea directorul să semneze, ba că Dl Peter Ludovic, nu-i niciodată la servici...........!!!!Un lucru bun că am auzit că totuşi l-au dat afară din serviciu!!!!! Ăsta a luat banii(euroii), de la toţi doritorii de locuinţe CFR dar de dat locuinţe la puţini!! Stăteam la coadă la o uşă închisă în toată marţea da UDMR-istul nu era de găsit la serviciu,el era la alt serviciu ,la ING asigurări!!! mânca banii CFR-ului iar în acelaşi timp îşi făcea omul bani din altă afacere!!!Şi uite aşa, şi-a făcut pensiune la Cristur, în satul primarului Muntean Mircia,şi toată lumea era fericită ,cu gândul la casa de la CFR ...!!!O afacere pe care nu a vrut s-o vadă nici Poliţia TF, nici Directorii Trica şi Stoichescu !!!(ăştia sunt naşu cu finu) Nu vede nimeni afacerile cu spoielile din Secţiile de linii ,districtele care se renovează pe la Lupeni,Zam Mintia,Bătuţa,etc, în loc să repare gările .......Bravo Febra Portocalie!!!!Se preconizează vinderea clădirilor după ce au fost reparate ,cât şi a liniilor de CFR reabilitate pe banii Companiei iar pe proştii de cfr-işti îi dau afară dobitocii dracului!!!Bine că postează handicapatul de ,,Dămică -minte mică ,, fotografii pe saiturile de socializare, fotografii cu Ministereasa mică cu cocu mare !!!! Mutu ăsta nu a fost în stare să facă nici măcar IDM,darămite Revizor!!!Dacă nu era partidul ,murea dracului în turn la Triaj!!!Aşa ceva............Ce să mai vorbim,al de Peter Ludovic , cu bossul de la sindicatul cfr-iştilor,Dl ŢÂŢ IONEL,alt handicapat,care face ,,prost,, pe toată lumea ,de la director la acar(numai el e deştept,prostul dracului)i-au îmbârligat pe oameni şi au ajuns până acolo de au dat afară din locuinţă cfr-işti amărâţi, pentru a da locuinta unor ,,dame de consumaţie ieftine,,!!!(canton Simeria veche)...ce dracu nu vede nimeni aceste aspecte.....??????!!!! Doamna Cristina Ghenea ,CFR-işti vă mulţumesc pentru articol dar trebuia totuşi să vă informaţi mai bine! Să nu creaţi impresia că s-a făcut un bine cuiva prin faptul că i s-a dat o casă! L-i s-a dat o ruină să ştiţi.....şi s-a făcut o afacere murdară!!! Sper că DNA-ul să citească rândurile de mai sus şi să se sesizeze din oficiu !!!