Categories: Sport

Şah: „Trofeul pionilor” la Haţeg

Nicolae Gavrea

Prima ediţie a turneului open de şah rapid „Trofeul pionilor” organizat la Haţeg a reunit la start circa 50 de şahişti de toate vârstele, care s-au întrecut pentru premiile oferite de către organizatori, separate pentru cei mai bine clasaţi la categoriile de vârstă U-8, U-10, U-12 şi U-20 de ani, precum şi la fete.

Turneul Open A adresat participanţilor indiferent de vârstă şi clasificare sportivă, la care au participat 32 de şahişti legitimaţi, s-a desfăşurat pe parcursul a cinci runde în sistem elveţian şi a avut timpul de joc de 15 minute/ jucător. Primele trei locuri au fost ocupate de şahişti legitimaţi la trei cluburi diferite. Valer Pop, de la Clubul de Şah Deva, singurul candidat de maestru prezent în concurs, a câştigat toate cele cinci partide disputate şi implicit turneul. Pe locul II s-a clasat Radu Roncea, de la Clubul de Şah Alba Iulia, iar pe locul III Florin Mureşan, de la CS Mediator Giarmata, cu câte patru puncte fiecare, diferenţa fiind dată de coeficientul Buchholz.
Turneul Open B fost destinat copiilor din clasele primare I- IV, nelegitimaţi la un club de şah şi s-a jucat fără limită de timp cu cinci runde după sistem elveţian, cu 15 participanţi din Haţeg, Deva, Hunedoara şi Petroşani. Locuri pe podium au fost împărţite între mici şahişti din trei localităţi diferite. Astfel, pe primul loc s-a situat Delia Geaca, din Petroşani, cu punctaj maxim, cinci victorii din tot atâtea runde. Ea a fost urmată în clasament de Robert Angheloni, din Haţeg şi David Foltuţ, din Deva, ambii cu câte patru puncte, departajarea făcându-se la coeficientul Buchholz.
Locul I în întrecerea fetelor a fost adjudecat de Andreea Albescu, de la CSM Jiul Petroşani (locul 12 în clasamentul general), la băieţi U-8 ani a câştigat Tudor Mihăescu-Duţă, de la CŞ Deva (locul 18 la general), la băieţi U-10 ani Bogdan Duca (ACS Vados Arad, 11 la general), la băieţi U-12 ani Tudor Stănescu (CŞ Deva, loc 14 la general), iar la băieţi U-20 Denis Furtună (CŞ Deva, locul 13 la general în Openul A).
Organizatorii turneului de la Haţeg au acordat diplome şi medalii primilor trei clasaţi la turneele Open A şi Open B, iar cîştigătorii au primit şi câte o cupă. Tuturor şahiştilor prezenţi la această ediţie inaugurală a „Trofeului pionilor” li s-au acordat diplome de participare. Arbitrajul la „Trofeul pionilor” a fost asigurat în cele mai bune condiţii de Iuliu Hegeduş şi Daniel Lungu, directorul turneului fiind Dorian Crăciun.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Am participat și eu la acest concurs.a participat și domnul radu roncea care este director la televiziunea carolina tv din alba. A luat locul 2. Turneul s-a desfășurat într-o ambianță plăcută.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago