Categories: Sport

Şah. Participare numeroasă la Cupa 1 Decembrie

Nicolae Gavrea

Clubul de Şah Deva a organizat un concurs de şah destinat în special copiilor, „Cupa 1 Decembrie 2019”, turneu la care au participat 56 de şahişti de toate vârstele. Sportivilor din Deva li s-au alăturat şi cei din Petrila, Petroşani, Orăştie, Simeria, Hunedoara, dar şi din Timişoara şi Giarmata Vii.

Turneul a fost structurat pe două categorii: Openul A, la care au participat 19 şahişti legitimaţi şi unde s-au jucat cinci runde în sistem elveţian şi Openul B, cu 37 de participanţi, copii sub 10 ani şi cu ELO mai mic de 1001 puncte, cu cinci runde, dar fără timp de joc. La ambele au fost acordate premii pentru primii trei clasaţi atât la general, cât şi separat pe categorii de vârstă şi la fete. La final, toţi copiii participanţi au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii surpriză, constând în dulciuri.
Turneul Open A a revenit maestrului FIDE Iuliu Hegeduş, cu cinci puncte din tot atâtea posibile. El a fost urmat în clasament de o tânără şahistă de la clubul devean, Medeea Maniul, care a făcut un turneu foarte bun, învingând un candidat de maestru. La U-12 ani a câştigat Tudor Stănescu, la U-10 ani Vlad Chirilă, ambii din Deva, iar la fete primul loc i-a revenit lui Iris Antal, fosta campioană naţională şcolară, care a început şahul tot la clubul devean, acum fiind transferată la Timişoara.
La Openul B întrecerea a fost dominată de oaspeţii din Valea Jiului care s-au impus la toate categoriile: David Rădoi la general, Alecsa Mara la fete, (ambii fiind din Petrila), Radu Ciulea la U-9 ani şi Rareş Apostu la U-8 ani, (ambii din Petroşani).
Menţionăm buna organizare asigurată de Clubul de Şah Deva, preşedinte Cosmin Tătăruş, director de turneu Marius Lungu, arbitri Corneliu Hotăran şi Iuliu Hegedus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Casei de Cultură „Drăgan Muntean“ din Deva, aceasta din urmă asigurând locaţia turneului. Următorul turneu organizat de Clubul de Şah Deva va avea loc pe 14 decembrie, la Simeria.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago