Sport

Şah: Cupa lui Moş Crăciun la Simeria

Nicolae Gavrea

Clubul de Şah Deva şi Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria au organizat sâmbătă la Simeria „Cupa lui Moş Crăciun”, o competiţie şahistă dedicată copiilor, legitimaţi sau nelegitimaţi.

La aceste întreceri au fost 32 de participanţi, din mai multe localităţi din judeţele Hunedoara şi Alba, copii sub 14 ani, împărţiţi în două turnee open, A şi B. Locul întrecerii a fost Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Simeria, la fel ca şi la ediţiile precedente.
„Concursul, organizat în colaborare cu Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, face parte din acţiunea pe promovare a şahului în Simeria, pe care o organizăm în cadrul clubului, la fel cum facem şi în Deva, Haţeg sau Hunedoara. La ediţia din acest an a Cupei lui Moş Crăciun am avut la start copii din localităţile Alba Iulia, Sebeş, Hunedoara, Deva şi Simeria, dintre care opt înscrişi la turneul A şi 24 la turneul B. La final am acordat premii constând în cupe, diplome şi medalii pentru primii trei clasaţi din clasamentele generale la Open A şi Open B, medalii pentru primii din clasamentele pe categorii de vârstă, iar toţi copiii participanţi au primit pachete-surpriză cu dulciuri din partea organizatorilor şi sponsorilor”, ne-a declarat Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva, la finalul turneului.
Concursul şahiştilor legitimaţi (Open A) a fost câştigat de Ianis Tarciuc, din Alba Iulia, iar cel al sportivilor nelegitimaţi (Open B) a fost câştigat de Carla Danilov, din Deva.
Iată şi rezultatele finale: Clasament general 1. Ianis Tarciuc 4 puncte 2. Răzvan Burja Udrea 3,5 puncte 3. Răzvan Răducu 3 puncte.
Turneul Open B, Clasament general: 1. Carla Danilov (opt ani), 2. Eric Badinschi (nouă ani), 3. Paul Socoleanu (11 ani); jucători sub şase ani: 1. Alexandru Sechel, 2. Victor Sava, 3. Filip Acheş; jucători până la şapte ani: 1. Dragoş Condurachi, 2. Darius Bocăniciu, 3. Rareş Bocăniciu; jucători până la nouă ani :1. Andrea Florea, 2. Rareş Mărginean, 3. Crina Lasconi; jucători până la 10 ani: 1. Roxana Lugojan, 2. Miruna Sabadac, 3. Abel Reileanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

22 de ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

22 de ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

22 de ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

22 de ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

23 de ore ago