EvenimentFlash

Omul, la beţie şi la nervi, îşi dă foc la casă

Livia Botici

Două incendii, într-o singură noapte, la aceeaşi gospodărie şi, culmea, produse de fiul proprietarului casei. Cu asta au avut de-a face poliţiştii şi pompierii hunedoreni în noaptea de duminică spre luni, în satul Bălata, din comuna Şoimuş.

Două căpiţe de fân…

Totul a pornit de la o ceartă între membrii unei familii, din satul amintit. Duminică seara, fiul de 27 de ani al familiei cu pricina a ajuns acasă, cam pe „trei cărări” şi, pentru că părinţii l-au luat la ceartă, a încercat să găsească o metodă să se răzbune. Cu mintea întunecată de aburii alcoolului, tânărul a luat nişte chibrituri şi a mers direct la cele două căpiţe de fân, care se aflau în curtea casei. Nu a stat deloc pe gânduri şi a aprins paiele, producând un incendiu puternic. „Poliţiştii postului de poliţie Şoimuş au fost sesizaţi telefonic de către tatăl tânărului, care a povestit că pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, bărbatul a incendiat cele două căpiţe de fân”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. De urgenţă, oamenii legii au mers la faţa locului, l-au ridicat şi dus la postul de poliţie pe incendiator, în timp ce pompierii s-au chinuit, timp de două ore, să stingă focul.

… şi un grajd

Ei bine, după ce poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi după ce pompierii au reuşit să stingă flăcările, tânărul piroman s-a întors acasă. Numai că, se pare, supărarea nu-i trecuse, motiv pentru care a dat foc şi grajdului de animale. După această nouă ispravă, de frică să nu fie prins de poliţişti, a fugit de la faţa locului. „După o jumătate de oră de la retragerea forţelor Detaşamentului din Deva, pompierii au fost solicitaţi din nou să intervină pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la aceeaşi gospodărie, de această dată, la un grajd cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi. Acesta a fost stins după o oră şi jumătate”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Deşi a încercat să se facă nevăzut, incendiatorul a fost prins de oamenii legii şi dus din nou la sediul poliţiei, acolo unde s-a ales cu încă un dosar penal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura