Actualitate

Ollantaytambo, misterul orașului antic construit de zei

„La doar 60 de kilometri de orașul peruan Cuzco se afla una dintre cele mai impresionante ruine ale incașilor. Este vorba des­pre ceea ce odinioară se numea Ollantaytambo, orașul cioplit cu ajutorul unei tehnologii venite din inima Universului, care nu înce­tea­ză să-i uimească pe specialiștii din prezent.

Au fost analizate
Vechiul oraș incaș Ollantaytambo se afla la o altitudine de peste 2.700 de metri. Istoricii sunt de pă­rere că a fost construit în jurul anu­lui 1450 de către imparatul Pachacuti pe ruinele unui alt oraș. Acest complex maiestuos poate fi ușor comparat cu piramidele din Egipt, Puma Punku sau Teotihua­can pentru ca toate aceste cons­trucții antice au în comun anumite aspecte care nici în ziua de astăzi nu pot fi explicate. De exemplu, în cazul orașului antic Ollantaytambo, specialiștii sunt uimiți cum de oamenii, care au trăit în urmă cu peste 500 de ani, erau capabili să taie din munți blocuri de piatră de circa 50 de tone, să le șlefuiască perfect, pentru ca mai apoi să le așeze unul peste altul cu o precizie incredibilă? Cu atât mai mult, atunci când blocurile de piatră au fost analizate, s-a stabilit că ele au fost aduse dintr-un munte care se afla la o distanță remarcabilă de locul în care se afla construcția orașului. Cum a fost posibil așa ceva, în urmă cu 500 de ani, în condițiile în care nici în ziua de astăzi nu este posibil acest lucru?

Civilizație extrem de avansată
Pentru că nimeni nu a putut să răs­pundă la aceste întrebări și pentru că indiciile sunt într-un fel clare, arheologii au stabilit că orașul incaș Ollantaytambo a fost cons­truit chiar pe ruinele unui alt oraș antic. Se preconizează că acesta din urmă ar avea peste 10.000 de ani și este posibil ca să fi fost ridicat de o civilizație extrem de avansată, care nu și-ar fi avut originile pe Terra, ci pe o planetă îndepărtată de a noastră, scriu cei de la efemeride.ro. Exista numeroase legende locale care susțin că orașul megalitic a fost ridicat cu ajutorul zeilor și a fost proiectat în așa fel încât să satisfacă nevoile navelor spațiale care aterizau în incinta sa. Această teorie nu este încă demonstrată, dar putem spune că explică cel mai bine existența unui oraș ridicat cu ajutorul tehnologiei pe care nici omul din secolul 21 nu o posedă.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura