Sport

Ole, ole, avem campioană la județ! Suspans până la final

Ultima etapă din campionatul Ligii a IV-a din județul Hunedoara, etapă din Final Four, s-a jucat cu trofeul pe masă. Mai precis, oficialii de la județ au pregătit festivitatea de premiere urmărind evoluțiile formațiilor, atât în jocul de la Geoagiu, unde Gloria din localitate a primit replica celor de la CSM Aurul Brad, cât și la Lupeni unde minerii, aflați pe primul loc, la un punct avans, au jucat cu CSC Sântămăria Orlea.

Au muncit pentru victorie
Peste 1.300 de spectatori au asistat la ultima partidă din campionat, la Lupeni, în care e­chipa susținută de lo­calnici a evo­luat cu pri­ma șansă în cu­ce­­rirea ti­tlu­lui de cam­pioană jude­țeană. Au fost 90 de minute pline de spec­tacol, for­ma­ția gazdă do­mi­nând copios, înscriind 5 goluri, câte două Ovidiu Iepure (min. 20 și 35) și Petre Băcăran (min.60 și 76), iar Daniel Mîndreci a fost cel care a deschis ta­bela în min. 12, cu un șut la vinclul porții apărate de Pașca. A fost o victorie me­ritată și muncită la care au contribuit toți jucătorii echipei din Lupeni, aplau­dați la scenă deschisă atunci când au primit din partea AJF Hunedoara medaliile, tricourile și trofeul care cer­tifică de acum câști­garea cam­pio­na­tului de seniori, ediția 2023-2024.
Au evoluat la Minerul Lupeni Raț, Mazilu (min. 53 Roșian), Ciocârlan, Bogdan Matei, Arcuși (min. 67 Belei), Hîrșan (min. 53 D. Andone), Bănceanu, D. Creciunesc, Mândreci (min. 53 Băcăran), Ov. Iepure și Haran­gozo (min. 67 Buturcă). An­tre­­nor, Dan Voicu. Merită însă să îi menționăm și pe cei­lalți jucă­tori care pe par­cursul u­nui campionat au contribuit la câștigarea acestui titlu, Tonca, Silip, Sebastian Popescu, Găvan, Prem, Alex. Sandu, Ciorâia, Dragos Maria, Aron Tanți, și Gabriel Rădulescu.

Când s-a decis totul
„A fost un campionat greu, să nu uităm că am mers cap la cap, un cam­pio­nat întreg, două echipe, până în ultima etapă. Eu cred că acest cam­pio­nat s-a decis în etapa trecută, când noi am câștigat jocul de la Brad, cu 2-1 și în inferioritate numerică. Acolo a fost, du­pă părerea mea, practic, finala acestui campionat. Dacă atunci nu câștigam , astăzi nu ne puteam bucura de acest titlul de campioni județeni. Ne dorim foarte mult să facem eventul, să cu­ce­rim și Cupa României, faza județeană, vineri la Hunedoara. Apoi, după partida de vineri ne vom gândi și la strategia pe care o vom pregăti pentru cele două meciuri pe care le vom disputa cu Viitorul Arad, campioana din județul vecin. Momentan, nu știm prea multe despre această echipă, dar cunoaștem că echipa vine dintr-un județ cu fotbal de calitate. Nimic nu este imposibil, ne pregătim și sperăm să facem o figură frumoasă pentru acești suporteri mi­nunați”, a declarat antrenorul Dan Voicu (foto).

Vrea promovarea
„La finalul acestui sezon s-a de­mons­trat că Minerul Lupeni este echipa cea mai bună, chiar dacă a fost un Final Four foarte disputat, cu dese răsturnări de situații. Totuși, Minerul Lupeni a de­mons­trat că are capacitatea să câștige acest campionat. Bineînțeles că acum gân­durile jucătorilor de la Lupeni se duc către finala Cupei României, pre­cum și la câștigarea barajului de pro­mo­vare. Minerul Lupeni vrea să pro­moveze în Liga a III-a”, a spus Cristian Petresc, pre­ședintele Asociației Ju­de­țene de Fotbal.
Vineri, 7 iunie, de la ora 17. 45, la Hunedoara, este programată finala ju­de­țeană a Cupei României, Minerul Lupeni având posibilitatea să facă even­tul, dacă va trece de CSM Aurul Brad.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura