Politica si administratie

Oficiali din Cehia şi Germania, în vizitã la Vulcan

05 Delegatii straine Vulcan eDupă ce a participat la un seminar în vară, primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, a obţinut promisiunea unor reprezentanţi ai ambasadelor şi mediului de afaceri internaţional că vor veni în Valea Jiului, pentru a cunoaşte potenţialul de dezvoltare economică al zonei. Astfel, la finele lunii noiembrie, câţiva oficiali din Cehia şi Germania au ajuns la Vulcan.
Din delegaţia străină au făcut parte Milan Peprnik, ministru consilier şi şef al departamentului economic al Ambasadei Cehe în România şi Adriana Andriescu – reprezentant al ”Germany Trade Invest”, Agenţia de Investiţii a Germaniei.  Întrevederea a avut ca scop tatonarea mediului de afaceri local, iar oaspeţii au putut cunoaşte îndeaproape zona turistică Pasul Vâlcan şi Exploatarea Minieră de la Paroşeni.
”Ne-au solicitat informaţii legate de domeniile în care oamenii de afaceri din cele două ţări ar putea fi interesaţi să investească. Acţiunea este o primă rundă dintr-o suită de astfel de oportunităţi pe care dorim să le valorificăm la maximum, în folosul comunităţii. Cred că atuurile pe care noi le avem în acest moment, atât în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare în domeniul industriei şi turismului, cât mai ales al forţei de muncă, vor fi în măsură să genereze interesul investitorilor din Cehia şi Germania pentru zona noastră”, a precizat Gheorghe Ile, primarul din Vulcan. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura