Obiectivul PNL: alegeri şi atât!

La sfârşitul anului trecut, PNL a preluat guvernarea. De atunci, au avut un singur obiectiv: alegerile ce vor urma. Mai întâi, sperau să forţeze alegeri anticipate. Nu le-a ieşit. Acum, se gândesc la alegerile locale şi parlamentare din toamnă, iar guvernarea şi binele cetăţenilor români au rămas în plan secund.
Un lucru este clar, Guvernul Orban este consecvent şi merge pe ideea „principii puţine şi simple”. Primul şi cel mai des auzit principiu: alţii sunt de vină pentru tot. Nu necesită explicaţii, îl ştim cu toţii. Al doilea principiu: analizăm, analizăm, analizăm. Problema este că, până ajunge Guvernul PNL să ia o decizie, e mult prea târziu. De exemplu, redeschiderea şcolilor. În timp ce multe ţări din Europa deja se pregătesc intens pentru începerea noului an şcolar, Guvernul Orban încă „analizează”. Al treilea principiu: orice s-ar întâmpla, ei nu dublează alocaţiile. La începutul anului, au prorogat Legea pentru 1 august. Acum, au decis să eşa­loneze dublarea pe mai mulţi ani. Probabil că, în câteva luni, dacă mai rămân la guvernare, vor anula mărirea alocaţiilor cu totul.
Ca să fie clar, PSD va respinge Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului PNL şi va vota pentru dublarea alocaţiilor! De ce? Nu numai pentru că aşa este corect pentru copii, mai ales în aceste vremuri tulburi, ci şi pentru că atât Consiliul Legislativ, cât şi Ministerul Justiţiei spun că demersul PNL este neconstituţional.
În ce priveşte redeschiderea şcolilor, PNL trebuia să ia o decizie de mult. În loc să se lamenteze, ar trebui să ia exemplu de la celelalte state europene. În Italia, de exemplu, şcoala va începe în 14 septembrie, iar guvernul a intrat deja în pregătiri intense. Danemarca a început deja şcoala. Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Polonia ştiu exact când şi cum vor deschide şcolile. Guvernul PNL ce mai aşteaptă?
Se pare că, în afară de alegeri, pe cei de la guvernare nu îi mai interesează nimic, iar cei mai mari pierzători din acest joc politic liberal sunt copiii.

Natalia-Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.