Cum au motivat judecătorii decizia în cazul bărbatului care l-a ameninţat pe preşedintele Iohannis

Adriana Năstase

Dosarul prin care Costin Munteanu (foto), băr­batul condamnat, în iarnă, pentru că i-a tri­mis o scrisoare de ameninţare pre­şe­dintelui Klaus Iohannis, a ajuns la apel. Între timp, jude­că­torii care l-au găsit vinovat, pe fond, şi-au motivat decizia.

I-a respins cererea de graţiere
Magistraţii au fost de părere că individul ur­mărea să-i creeze o stare de temere preşe­din­telui, nemulţumit de fap­tul că şeful sta­tului i-a respins cererea de graţiere. La mo­men­tul ameninţării, bărbatul executa o altă pe­deapsă, primită pentru omor.

Pentru ameninţarea preşedintelui, individul a fost con­damnat la un an de închisoare de către Judecătoria Aiud. În plus, el are de exe­cutat peste 12 ani, rămaşi din pedeapsa pri­mită pentru omor. Nemulţumit, bărbatul a contestat ver­dictul din februarie, iar apelul va începe săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Alba Iulia. Nemulţumit că un alt coleg i-a luat locul la curăţenie în penitenciar şi că cererea de graţiere i-a fost respinsă de preşedintele României, criminalul i-a trimis lui Iohannis o scrisoare de ameninţare, însă în numele colegului său de detenţie.
„Inculpatul a dobândit un sentiment de frus­trare şi ne­mul­ţumire atât în raport cu Pre­şedintele României, care i-a respins cererea de graţiere, cât şi de martorul F. A. cu care a fost înlocuit pe sectorul de curăţenie în biro­uri, sector agreat de inculpat, astfel că a luat rezoluţia infracţională de a ameninţa cu moartea Preşedintele României, prin trimi­terea personală la sediul Administraţiei Pre­zi­denţiale, a unei scrisori adresate direct Pre­şe­dintelui României, sub numele martorului.

Scria că o să-I decapiteze
Documentul expediat de criminal a ajuns chiar la preşedinte. „Scrisoarea de ame­nin­ţare a fost înregistrată la data de 06.06.2018 la Registratura Generală a Admi­nis­traţiei Prezidenţiale şi a fost adusă la cunoştinţa Preşe­din­telui României, persoana vătămată Iohannis Klaus Werner, dat fiind conţinutul ameninţător şi vulgar explicit al acesteia la adresa sa, prin tăierea gâtului şi ascunderea ulterioară a capului, mai ales că prin scri­soare inculpatul pretindea că este con­damnat pentru o infracţiune de omor comisă în această manieră”, se mai arată în do­cu­mentul instanţei.
Audiat, criminalul a spus că, atunci când a trimis scri­soa­rea de ameninţare, era sub influenţa unor medicamente, negând că motivul ar fi respingerea cererii de graţiere, scrie Cancan. Judecătoria Aiud a explicat faptul că individul urmărea să-i inducă pre­şedintelui o stare de temere, motiv pentru care a recurs la ameninţare.

Şi-a omorât iubita
Costin Munteanu este condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, decizia def­i­n­itivă fiind dată în 2017 de ma­gistraţii Curţii de Apel Alba Iulia. În urmă cu câţiva ani, Munteanu şi-a omorât iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent, în zona ca­pului şi i-a lăsat cadavrul să pu­trezească în Peştera Vacii din Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.