FlashPolitica si administratie

Oancea, reales preşedinte al PNL Deva

01 Oancea Florin Viceprimar DEVA. (22)

Nicolle Ebner

 La Adunarea Generală de Alegeri, desfăşurată sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură din Deva, viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva.

 Un număr de 50 de participanţi, fără drept de vot
Florin Oancea a fost reales, cu o majoritate zdrobitoare, preşedintele organizaţiei municipale PNL Deva, funcţie pe care o deţine din anul 2003. Din cei 220 de participanţi la Adunarea Generală de Alegeri, doar 170 au avut drept de vot, diferenţa de 50 neputându-şi exprima opţiunea, deoarece, conform statului, au o vechime în partid mai mică de trei luni. Oancea a obţinut 158 de voturi „pentru”, 12 buletine de vot fiind anulate. EL va fi ajutat de patru vicepreşedinţi – Tiberiu Balint (consilier judeţean şi fost director al RAR Hunedoara), Pompiliu Crai (administrator special al SC Drumuri şi Poduri SA Deva-Hunedoara), Marcel Morar (director Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane), şi Ioan Prip (fost director general al SC Drumuri şi Poduri SA Deva-Hunedoara). Al cincilea candidat pentru o funcţie de preşedinte, Radu Haşa (Acţiunea Populară – partid ce a fuzionat cu PNL), a ieşit doi din cursă, obţinând cel mai mic număr de voturi-23.

Reprezentantul PDL nu a dat curs invitaţiei
Din cei nouă membri ai Biroului Permanent Local PNL Deva fac parte Mircia Muntean (preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara), Mircea Ioan Moloţ (vicepreşedintele filialei judeţene ), Cosmin Costa (viceprimar al municipiului Deva), Daniil Lazăr (consilier local), Mircea Muzicaş (fost director al Direcţiei Fitosanitare), Victor Arion (director general al SC Apa Prod Deva). La evenimentul de sâmbătă, au fost invitaţi toţi liderii organizaţiilor locale de partid, care sunt reprezentate în Consiliul Local Deva, singurul care nu a dat curs invitaţiei fiind reprezentantul PDL, Mircea Birău, care, cu o oră înaintea începerii adunării de alegeri, a invocat o serie de motive de ordin obiectiv, prin care şi-a motivat neparticiparea. 

Poarta negocierilor, deschisă atât pentru PSD, cât şi pentru PDL
Senatorul Cosmin Nicula, liderul PSD Deva, invitat la alegerile liberalilor, a afirmat că, începând cu anul 2012, vom avea un guvern bicolor, format din PSD şi PNL.
„Cu siguranţă, PNL este pregătit ca din 2010 să preia destinele României şi implicit, guvernarea, sunt realist că nu va putea face acest lucru singur. Să nu ne amăgim. Dar ca opţiuni, aş lăsa poarta negocierilor deschisă, atât cu PSD, cât şi cu PDL. În cazul democrat-liberalilor, cu o singură condiţie: fără Băsescu preşedinte al PDL şi al României”, a declarat Florin Oancea.

Nu mai vor duşuri reci
Bineînţeles, din discursurile citite la microfon, nu a lipsit autocritica. Liberalii nu au trecut cu vederea faptul că la alegerile parlamentare de anul trecut, PNL Deva şi-a atins scopul (un deputat şi un senator pe colegiul Deva), dar a obţinut doar locul trei-ca număr de voturi-, după PSD+PC şi PDL. A fost un prim duş rece, care, însă, nu i-a trezit pe liberalii deveni din amorţeală. Aşa că povestea s-a repetat şi la alegerea europarlamentarelor din acest an. În consecinţă, la prezidenţialele din luna octombrie, organizaţia municipală PNL Deva se va lupta pentru a obţine 30 la sută din voturile electoratului, pentru Crin Antonescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura