Dreptatea din minutul 102

31 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 pribac (alb) a reusit sa marcheze doua goluri foarte importante pentru deveni

Ciprian Marinuţ.

Mureşul Deva s-a mişcat cu suficient talent şi merita mai mult decât un eşec  în meciul cu Gaz Metan Craiova, iar Pribac a egalat de două ori, ultima dată chiar  în minutul 12 al prelungirilor.

Sacrificiul lui Rahoveanu
Jucătorii antrenaţi de Gică Barbu au ţinut să-şi spele păcatele, după eliminarea ruşinoasă suferită în Cupa României şi au smuls o remiză, scor 2-2, în disputa, din deplasare, cu nou-promovata Gaz Metan Craiova. Atât de mare a fost dorinţa de reabilitare a devenilor, încât echipa a muncit foarte serios, iar portarul Rahoveanu a riscat şi s-a accidentat destul de grav la primul gol al adversarilor. „După o primă repriză controlată total de noi, în care am avut şi  două-trei mari ocazii de a deschide scorul, Gaz Metan a echilibrat jocul. La unul dintre primele lor atacuri, au deschis scorul (prin Trifu, minutul 59 n.r.), iar portarul Rahoveanu s-a lovit la cap şi a fost dus la spital. Am aflat după meci, că Rahoveanu s-a lovit de genunchiul lui Pribac. Jocul a fost întrerupt 10-11 minute, pentru că a fost nevoie de imobilizarea celui accidentat şi de intrarea în teren a ambulanţei”, povestea antrenorul Gică Barbu.

Inspiraţia lui Pribac
Încasarea golului şi şocul accidentării lui Rahoveanu i-au determinat pe deveni să se arunce în atac. Pribac (minutul 70) a concretizat insistenţele ofensive ale Mureşului cu un şut de la 14 metri, la colţul lung, 1-1. Oltenii nu s-au împăcat cu situaţia, iar noul intrat, Chivu (minutul 74), a înscris pentru 2-1, cu o lovitură de cap, la care Horvath, rezerva lui Rahoveanu, a rămas fără replică. Finalul partidei s-a derulat sub semnul circului şi al scandalului, întrucât gazdele au încercat să-l forţeze pe arbitru să fluiere finişul, fără a acorda minutele de prelungire impuse de accidentarea lui Rahoveanu. Cornel Făniţă (Timişoara) a avut tărie de caracter şi a acordat toate minutele de prelungire, iar în minutul 102, Pribac a făcut dreptate şi a egalat, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. „Decizia arbitrului a fost corectă, întrucât el a cronometrat exact cât timp a fost întrerupt meciul. Execuţia lui Pribac de la gol a fost una de excepţie, iar remiza e meritată şi extrem de muncită”, a spus antrenorul devenilor, Gică Barbu. Scăparea printre degete a victoriei l-a supărat însă pe antrenorul găzarilor, Jerry Gane, care a contestat prestaţia arbitrilor. „Eu nu am înţeles cu câte minute s-a prelungit acest joc. A fost o confuzie generală. Nu cer să fim avantajaţi de arbitri, dar ar fi fost frumos să ştim şi noi măcar câte minute de prelungire s-au acordat”, a spus Jerry Gane.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Norocul bun, mai tare ca Fortuna

Ciprian Marinuţ Graţie tradiţionalului salut al minerilor „noroc bun”, jucătorii Jiului s-au dovedit mai prieteni cu şansa decât timişorenii de...

Pe podium, cu maşina de rezervă

Pilotul brădean Mihai Câmpeanu a fost trădat de bolidul său, Mitshubishi Evo 6, însă a reuşit să urce pe podium...

Măgurean părăseşte Olimpicul

După ce, în ultima perioadă, nu a fost primit la antrenamentele echipei Olimpic Simeria, Tiberiu Măgurean (29 de ani) a...

Închide