Sport

O victorie prestigioasă şi o veste bună

Ciprian Marinuţ

Jucătorii echipei FC Hunedoara au răsturnat pronosticurile şi au învins, în runda a II-a a Cupei României, echipa secundă a Pandurilor Tg. Jiu, scor 2-0, după un meci încins, marcat de un penalty ratat de olteni şi două eliminări. În plus, primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, a anunţat că s-a obţinut un loc în Liga a III-a, prin fuziune cu echipa CS Eolica Baia Tulcea.

Plus de pragmatism

Tânăra echipă antrenată de Nelu Mitrică a dat impresia că s-a „copt” şi că ar fi aptă de participarea într-o ligă superioară. Hunedorenii au realizat surpriza etapei de sâmbătă a Cupei României şi au învins, pe Stadionul „Michael Klein, formaţia Pandurii II Tg. Jiu, câştigătoare a Seriei C5 în sezonul precedent. Calificarea este răspunsul perfect al jucătorilor la demersurile oficialilor echipei care au anunţat că au obţinut un loc în Liga a III-a.

Încurajată de peste 500 de spectatori, FC Hunedoara a început meciul cu mult curaj. Mijlocaşul Alexandru Marin a fost eroul primelor minute, reuşind o intervenţie salvatoare pe linia porţii în propriul careu şi deschiderea scorului. Golul a picat în minutul 9, când Marin a reluat în plasă din careul mic, centrarea de pe stânga a lui Trăşcan, la capătul unui contraatac perfect. Alb-albaştrii putea duce scorul la 2-0, însă “torpilele” expediate de la semidistanţă de Marin (22) şi Geacă (34) au ocolit poarta. Replica Pandurilor a venit prompt. Vlăduţi (min. 40) a profitat de faptul că era talonat de Sabou şi a plonjat teatral în careu, obţinând un penalty de la centralul Vărzan, din Oţelul Roşu. Din fericire, Stanciu a picat proba nervilor tari şi a trimis mingea pe lângă (40) şi FC Hunedoara a intrat cu avantaj minim la cabine.

Eliminări şi ratări

Lupta între cele două echipe s-a încins după pauză, iar fiecare formaţie a rămas pe rând fără un jucător. Hunedoreanul Răcăreanu (51) a încasat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, pentru lovirea adversarului cu cotul. Gorjeanul Vlăduţi (54) a fost trimis la cabine tot pentru al doilea cartonaş galben, luat pentru simulare în careul advers. În noua conjunctură, Pandurii au acoperit mai bine terenul şi au controlat jocul. Găman (57), Nicolof (59 şi 61) au fost aproape de egalare, iar Dedu (68) a trimis balonul în bara transversală, din lovitură liberă de la 30 de metri. Ratările s-au răzbunat şi Doroi (69) a marcat cu capul din centrarea de pe dreapta a lui Corobea şi a dus scorul la 2-0, asigurând calificarea hunedorenilor.

Fuziune cu varianta de rezervă

Primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, a declarat că s-a rezolvat şi problema obţinerii unui loc în eşalonul trei pentru echipa hunedoreană. „Am avut o variantă de rezervă şi am obţinut dreptul de participare în Liga a III-a pentru FC Hunedoara, printr-o fuziune cu CS Eolica Baia Tulcea. Actele au fost semnate în faţa unui notar şi au fost depuse la Federaţia Română de Fotbal. Urmează să primim confirmarea şi apoi voi anunţa şi cine sunt sponsorii care vor veni alături de echipă”, a precizat Ovidiu Hada.

One thought on “O victorie prestigioasă şi o veste bună

  • VREM CORVINUL NU FC HUNEDOARA . PENTRU CORVINUL 1921 LUPTAM

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura