O surprizã şi-o umilinţã

Ciprian Marinuţ

Echipa Liceului „Traian” a contrazis calculele hârtiei şi a îngenuncheat, ieri, scor 3-2 (3-0), campioana ediţiei trecute, C.T. „Transilvania”, în semifinalele Cupei „Big FM”, calificându-se, în premieră, în finală. Formaţia C.N. Sportiv „Cetate” a făcut instrucţie cu trupa de la C.T. „Energetic”, câştigând cu usturătorul scor de 9-0 (5-0), şi a ajuns pentru a treia oară consecutiv în ultimul act al competiţiei.

Triumful entuziasmului
Cu doar doi componenţi ai lotului legitimaţi la cluburi de fotbal, dar cu mult, mult entuziasm, echipa Liceului „Traian” a devenit revelaţia ediţiei a III-a a Cupei Liceelor. Jucătorii de la „Traian” au onorat reputaţia de cuceritor a împăratului roman ce dă numele liceului lor şi au dispus, ieri, în semifinale, chiar de deţinătoarea trofeului, C.T. „Transilvania”, scor 3-2 (3-0). Meciul s-a jucat la turaţie maximă, a fost colorat de momente dramatice, iar rezultatul a stat sub semnul întrebării până în ultimele secunde. „Nici nu ne gândeam că vom ajunge în finală. Este doar meritul elevilor din lot, care s-au mobilizat şi au crezut în şansa lor. În finală, cred că raportul de forţe este dezechilibrat şi că avem şanse minime”, a spus Titi Scorpie, profesorul celor de la „Traian”.
Reprize diferite
Cotată cu şansa a doua, echipa de la „Traian” a început curajos şi a deschis scorul prin Paul Muntean (min. 4). Surprinzător, tot „Traian” a punctat şi în minutul opt prin Lazăr şi tabela indica un neaşteptat 2-0 împotriva campioanei C.T. „Transilvania”. Gluma s-a îngroşat pentru echipa profesorului Marius Sîrbu, întrucât  Alin Muntean (min. 17), fratele autorului primului gol, a urcat scorul la un incredibil 3-0. Din prea mult entuziasm, cei de la „Traian” au comis şase faulturi de echipă. Lovitura de penalitate care a urmat a fost însă ratată de Alexandru Mădăraş (min. 19), liderul „Transilvaniei”. În acelaşi penultim minut al primei reprize, campionii au mai irosit o ocazie uriaşă, prin Nedelcu, care a şutat în bară de la doi metri, cu poarta goală.
Campionii au început cursa de urmărire după pauză, însă s-au împotmolit la proba nervilor tari. Mădăraş (min. 23) a înscris după un corner şi a reaprins speranţele. Florin Olaru (min. 33) a făcut 3-2 cu un şut înşelător şi a dinamitat meciul. Ultimele minute s-au jucat la sacrificiu. „Transilvania” a forţat obţinerea unei lovituri de penalitate, iar „Traian” a comis şase greşeli şi a căzut în capcană. Mihai Olariu a fost trădat de emoţii şi a executat modest, iar portarul de la „Traian“, Andrei Bozan, şi-a salvat echipa, menţinând scorul la 3-2. În secundele de final, Traian a beneficiat de o lovitură de penalitate, însă şutul lui Epure a fost parat de Bodoaşcă.

Au predat lecţii de fotbal
Semifinala a doua, dintre C.N. „Cetate” şi C.T. Energetic”, a fost un fel de antrenament cu public pentru favoriţii de la „Sportiv”, care s-au impus cu 9-0 (5-0). Cu internaţionalii Al. Petresc şi Al. Dan în prim-plan, „profesioniştii” au făcut show, cu combinaţii în viteză şi pase cu călcâiul, marcând gol după gol, pe fondul unui joc excelent. Golurile învingătorilor au fost marcate de Al. Petresc (2, 4, 16 din penalti), Al. Dan (10, 34), Ungur (22, 25), Bedea (20) şi Cîrstoiu (31). De la C.T. „Energetic”, Cioregari şi Sava au ratat două lovituri de penalitate de la 10 metri, ambele executate în minutul 39, penultimul al partidei.
Finala mică va opune, azi de la ora 20.00, echipele „Transilvania” şi „Energetic”, iar în finala mare, de la ora 21.00, se vor înfrunta C.N. Sportiv „Cetate” şi Liceul „Traian”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.