ActualitateFlash

O realizare aşteptată de mai multă vreme de hunedoreni şi nu numai. Conexiunea între Hunedoara şi Deva a fost modernizată

07 intrare hunedoaraDupă cum se ştie, legătura între municipiul reşedinţă de judeţ, Deva, şi municipiul Hunedoara, pe partea de infrastructură rutieră, este extrem de importantă, ea asigurând o fluenţă ce susţine spaţiul economic de interferenţă şi dezvoltarea într-o zonă mai largă de interes comun.

Acces modern la reţeaua de drumuri
Tocmai de aceea a fost nevoie de realizarea unei investiţii importante şi pentru modernizarea tronsonului de drum care face intrarea în municipiul Hunedoara, proiect care poartă numele de „Reabilitare DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara, sector: km 7 + 830  – km 10 + 090”.
Şi acest proiect a fost realizat cu finanţare europeană, prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat la sfârşitul lunii decembrie 2014.
Mai exact, obiectivul general al proiectului a fost reabilitarea DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara, sector km 7+ 830 – 10+090, un sector de drum care se află pe raza unităţii administrativ-teritoriale a municipiului Hunedoara, constituindu-se într-un proiect de reabilitare şi modernizare a reţelei de drumuri judeţene.
Prin realizarea acestui obiectiv s-a reuşit îmbunătăţirea infrastructurii reţelei de drumuri judeţene, asigurând îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor şi mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile.

07 Viorel ArionEra absolut necesară această investiţie
„Era o necesitate de prim rang pentru municipiul Hunedoara. O intrare în Hunedoara, dinspre Deva, pe un spaţiu lărgit şi modernizat, este şi o finalizare a legăturii de interes zonal şi regional, atât în ceea ce priveşte drumul judeţean, cât mai ales accesibilitatea la arterele rutiere europene. Se ştie că circulaţia pe această legătură rutieră este intensă şi ea înseamnă nu numai mobilitatea persoanelor, cât mai ales mobilitatea agenţilor economici care au nevoie de această rută de transport. Este un pas înainte în dezvoltarea Hunedoarei, dar nu ne vom opri aici, pentru că avem în vedere şi alte proiecte care privesc infrastructura rutieră ce conectează municipiul cu zonele adiacente”, a declarat Viorel Arion (foto) primarul municipiului Hunedoara.

07 intrare hunedoara 2Fluidizare şi siguranţa circulaţiei
Din punct de vedere tehnic, pentru atingerea obiectivului general al proiectului a fost realizată o serie de lucrări care au constat în reabilitarea a 2,260 kilometri aferenţi DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara sector km 7+830 – 10+090 şi implicit s-a asigurat legătura DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara cu drumurile naţionale DN 66 şi DN 7 precum şi cele europene E68 şi E79. De asemenea, s-au îmbunătăţit condiţiile de trafic, inclusiv prin implementarea unor măsuri de fluidizare şi siguranţă a circulaţiei prin 1.420 metri parapete, 29 bucăţi indicatori de circulaţie, 13,7 kilometri marcaje rutiere.
Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10.639.593,30 lei, finanţarea nerambursabilă acordată a fost în cuantum
de 8.372.366,11 lei, iar contribuţia beneficiarului a fost de 233.164,62 lei.

3 comentarii la „O realizare aşteptată de mai multă vreme de hunedoreni şi nu numai. Conexiunea între Hunedoara şi Deva a fost modernizată

  • Ăți uitat ca această lucrare a fost inițiată ca și primar de Dl Hada?!

  • schibati poza cu arion si puneti poza si puneti poza cu hada realizatorul acestui proiect.nu mai faceti campanie mascata lui arion.

  • parcarile din micro 7 cand se face sau ati uitat de noi numai in cartierele cu tigani se face bataie de joc suntem sau navem biserici pe langa noi

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura