FlashPolitica si administratie

De ce n-au fost încă validaţi primarii liberali din Vaţa şi Buceş

05 Marcus-Traian-Achim-Primar-Buces-0080-686x1030Natalia Bumbac

La nici o zi după ce PNL Hunedoara şi-a prezentat 55 de candidaţi pentru primăriile din judeţ, în prezenţa liderului Vasile Blaga, fiind validaţi cu prioritate primarii liberali în funcţie, unul dintre aleşii partidului a anunţat că nu doreşte să candideze din partea formaţiunii galben-albastre. Traian Achim Mărcuş, primarul comunei Buceş, susţine că dorinţa liderilor de la centru de a ajunge în orice condiţii la putere, fără să se gândească la oamenii care-i votează, l-a dezamăgit, motiv pentru care nu va candida din partea lor.

„Nu-i interesează că ţara-i vraişte”
„Deocamdată sunt încă membru PNL, dar nu voi candida din partea acestui partid şi nu sunt hotărât dacă voi candida din partea altei formaţiuni politice. Sunt dezamăgit de politica liberalilor dusă la nivel naţional. Nu au nici un orizont, nici un program. Nu am auzit-o niciodată pe copreşedintele Alina Gorghiu să vorbească despre vreun proiect pentru oameni. Nu a spus niciodată dacă printre priorităţi se numără cumva construirea de autostrăzi sau susţinerea ţăranilor agricultori. Sau să propună un program prin care românii să se poată întoarce acasă din iobăgia străinătăţii. Vor să ajungă la putere, altceva nimic. Nu-i interesează că ţara-i vraişte”, a afirmat primarul comunei Buceş. Acesta a mai spus că nu are ce să reproşeze conducerii judeţene a partidului, cu care a colaborat foarte bine. Liberal cu state vechi în partid, Traian Achim Mărcuş se află la al treilea mandat de primar, după ce a fost timp de două mandate viceprimar al comunei Buceş.
Deşi primarul comunei Buceş este hotărât să nu apară cu numele în dreptul siglei PNL pe buletinul de vot, şefii săi de la judeţ speră că acesta se va răzgândi şi va fi totuşi candidatul lor. „Ştiam că are anumite nemulţumiri, acesta fiind motivul pentru care nu face parte dintre cei 55 de candidaţi validaţi. Aş regreta dacă decizia sa se va concretiza, pentru că îl cunosc de dinainte de a fi primar”, a declarat Bogdan Ţîmpău, copreşedintele PNL Hunedoara. Acesta a mai spus că Traian Achim Mărcuş nu este singurul primar în funcţie a cărui candidatură nu a fost validată, în aceeaşi situaţie fiind şi alţi aleşi liberali.

05 Primar-Vata-Milu-10„Candidez de la alt partid”
Potrivit secretarului general al PNL Hunedoara, Liviu Antal, nu a fost validată candidatura primarului comunei Vaţa de Jos, Milu Folescu, a primarului comunei Bunila, Nelu Oprişoni şi a primarului comunei Bretea Română.
„La Vaţa de Jos avem o organizaţie foarte puternică. Sunt trei posibili candidaţi: primarul Milu Folescu, viceprimarul Liviu Linţe şi Florin Băd. Deoarece toţi trei vor să candideze şi susţin că au şanse reale să câştige alegerile, am demarat un sondaj în rândul cetăţenilor comunei pentru a le afla opţiunile. Candidatul va fi desemnat după ce vor fi centralizate rezultatele sondajului. Primarul de la Bretea Română, Ioan Jurj, nu va candida, pentru că se pensionează, şi Nelu Oprişoni, primarul comunei Bunila, nu mai doreşte să candideze”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN,  Liviu Antal, secretarul general al PNL Hunedoara.
Întrebat de noi ce va face dacă nu va fi validat de liberali să candideze pentru un nou mandat, Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos, ne-a declarat: „dacă nu mă validează drept candidat cei de la PNL, voi candida oricum de la alt partid.”

4 comentarii la „De ce n-au fost încă validaţi primarii liberali din Vaţa şi Buceş

 • Primarul de la Buceş vine cu poveşti pe care nu le cred nici copii de grădiniţă. Abia acum şi-a dat seama de tarele liberalilor. Până era Moloţ la CJ nici ţara, nici judeţul nu erau vraişte şi toate proiectele se făceau pentru oameni. Sunt sigur că nici el nu crede ce spune. Caută un pretext pentru a merge la ALDE.

 • Alooo „mister” Antaaaaal.
  Iar nu stiti numara comunele.
  Da’ la Comuna Totesti cine candideaza ??? Dar la Santamaria Orlea ??
  Pate are PSD ul candidati de rezerva , vreun frate vreun var, sau poate Dumitrel ?

 • oricum Milu Folescu va castiga, chiar si fara sustinerea unui partid
  Bafta!

 • Asta cu „independenta” e valabil probabil pentru mintea pustanilor de sub 14 ani.
  Si dupa alegeri cum va sustine Bugetul ??? cu povesti ??
  „Sfintii” astia fara partid, vremelnici si ei, unii „tehnocrati”, altii „politruci” habar nu au pe ce lume traiesc.
  Pai mai crede cineva ca ordonanta cu „traseistii” s-a dat sa fie unii „independenti” ?
  Nu fratica, sa va fie clar, dl Dragnea nu da ordonante degeaba.
  Abureli din astea cu „primari independenti ” sunt GOGORITE.
  Oricum, si daca ies primari, cine castiga cele mai multe voturi la CJ, aia e culoarea „mascata” a primarului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura