O nouă viziune pentru Sarmizegetusa Regia

Magdalena Şerban

Astăzi, specialiştii discută la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, în cadrul unui simpozion, posibilităţile de valorificare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Ideea vine şi după ce în urmă cu câteva zile, Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat o hotărâre privind preluarea în administrare a cetăţii Sarmizegetusa Regia.
Directorul muzeului devean, Liliana Ţolaş, a declarat că simpozionul organizat urmăreşte realizarea unei mai bune comunicări între instituţiile implicate în cercetare, astfel încât să se poată ajunge la obţinerea unor finanţări atât de necesare pentru punerea în valoare şi exploatarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. „Avem nevoie de o nouă perspectivă, în ceea ce priveşte cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia, aceasta având şi statutul de monument înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este nevoie de o nouă viziune, având în vedere importanţa acestei cetăţi”, a declarat Liliana Ţolaş, directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
Odată cu acest eveniment, va fi organizată şi o expoziţie în care vor fi prezentate elemente de civilizaţie dacică din zona capitalei Sarmizegetusa Regia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.