Actualitate

O nouă Premieră pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Vineri, 6 mai 2022, de la ora 18.00, artiștii de la Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu din Petroșani vă invită să o vedeți pe Izabela Badovics în monodrama „Vreau să fiu din nou actriță”, după Aldo Nicolaj și Roberto Mauro, în regia Sergiu Fîrte.

Totul pentru un vis
„Trebuie să ai un vis! Şi să nu renunţi la el! Nu lăsați niciodată pe nimeni să vă spu­nă că nu puteți face ceva. Când oa­menii nu pot face ceva, vă vor spune că nici voi nu puteți. Dar dacă vă doriți ceva cu adevărat, faceți tot posibilul să vă în­de­pliniți acel vis. Visul meu e să fiu din nou actriță”, este povestea pe scurt a piesei.
Spectacolul are loc în Sala Artelier. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50 la sută.

O doză din cultura japoneză
Apoi, sâmbătă, 7 mai 2022, de la ora 18.00, sunteți așteptați la Premiera Spectacolului „Servitoarea”, adaptare după două piese în câte un act de A.P.Cehov, regia Muriel Jakab Manea, scenografia Eliza Labancz.
Servitoarea este o adaptare după 2 piese în câte un act ale lui A.P.Cehov, Ce­rere în căsătorie și Tragedian la Jubileu. Servitoarea este un personaj inventat și chiar dacă nu are text devine cumva un coordonator al energiilor în spa­țiul pe care îl consider al ei, adică bu­cătăria fa­mi­liei. Am adus și o doză din cultura ja­po­neză, prin aparențele asu­mate de fa­milia de ruși care a făcut o uniune prin că­sătoria părinților Matildei Stepanovna, Natalia luând mult ca as­pect din cultura mamei, dar clocotind în ea sângele din genetic al tatălui. Totuși, tatăl nu este rusul tipic, ci mai degrabă un herma­frodit oscilant între două lumi. Bucătăria servitoarei se transformă într-un soi de cabinet psihiatric, unde toate angoasele subconștientului prind formă fizică și vorbită. „O harababură și un haos de nedescris”, cum spune și tragedianul Tolkaciov.

În zona absurdului
Din punctul meu de vedere, Cehov poa­te fi încadrat în zona absurdului și al umorului negru”, spune Muriel Jakab Manea.
Din distribuție fac parte: Daniel Cergă, Oana Liciu Gogu, Oana Crișan, Mihai Alexandru și Mihai Sima. Regia este semnată de Muriel Jakab Manea iar scenografia de Eliza Labancz.
Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.
În fine, duminică, 8 mai 2022, de la ora 12.00, cei mici sunt așteptați în mi­nunata lume a poveștilor.
„Am pregătit pentru ei spectacolul „Capra cu trei iezi” după povestea lui Ion Creangă, în regia lui Horațiu Ioan Apan. Povestea ne arată ce pățesc copiii care nu-și ascultă părinții… Lupul cel viclean își drege glasul și îi păcălește pe ieduți și intră în casă. Singurul care scapă de „pofta” lupului este iedul cel mic. La praznic, lupul mănâncă pe nerăsuflate, burta îi explodează și ieduții ies de acolo vii și nevătămați. Ei au fost iertați, iar răul pedepsit. Întreaga poveste o puteți vedea, dacă ne treceți pragul”, ne anun­ță artiștii din Petroșani.
Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura