O nouă condamnare pentru Alin Simota

22 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Afaceristul din Valea Jiului Alin Simota (foto) a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare într-un dosar instrumentat de DNA. Alin Simota poate ataca soluţia la Curtea de Apel Alba Iulia.

Controversatul om de afaceri Alin Simota a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de complicitate la folosirea de documente false care a avut ca urmare obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Potrivit DNA, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de autoritate de management şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract cu o finanţare nerambursabilă, pentru ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
”Pentru realizarea lucrărilor, CJ Hunedoara a organizat, în cursul aceluiaşi an, o licitaţie publică pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor şi de furnizare a produselor respective, fiind declarată câştigătoare societatea administrată de inculpaţii Panduru Natalia Mariana şi Simota Alin. Pentru a crea aparenţa că societatea pe care o administrau îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, cei doi inculpaţi au ataşat la dosarul de participare la licitaţie mai multe documente false din care rezulta că aceasta nu figura cu datorii la bugetul de stat, aspect contrar situaţiei de fapt rezultată din documentele reale eliberate de autorităţile competente”, arătau procurorii DNA.
Conform sentinţei, Alin Simota rămâne şi fără 2.582.629,12 lei.”Menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa nr. 94/P/2015 din data de 25.06.2018 a D.N.A.- Serviciul Teritorial Alba Iulia până la concurenţa sumei de 2.582.629,12 lei asupra imobilului aparţinând inculpatului Simota Alin, situat în Petroşani, str. Saturn, bl.5, sc.2, et.2, ap.50, judeţul Hunedoara, compus din 2 camere şi dependinţe”, se mai arată în sentinţă. Instanţa de judecată a achitat-o pe Natalia Panduru. Afaceristul poate face apel la sentinţă în termen de 10 zile de la comunicare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă, 23.03.2020

Corneliu Birtok Băneasă, cunoscut inventator devean Pentru că, dorind să vină în sprijinul populaţiei în această perioadă grea, a realizat...

La 102 ani, Moş Ştefan a plecat dintre noi

Cel mai vârstnic cioban de la noi din ţară, Ştefan Gros (foto), a murit! El avea 102 ani şi ştim...

Pompierul şef, pozitiv la coronavirus

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, colonelul Viorel Demean (foto), a fost depistat pozitiv la testul pentru virusul...

Închide