Comunitate

O nouă bază sportivă în comuna Buceş

04 marcus traian achim buces (54)Magdalena Şerban

În satul Mihăileni, din comuna Buceş, în toamna aceasta va începe construirea unei baze sportive, realizată pe bani europeni.
„Pe Grupul de Acţiune Locală Ţara Zarandului, am câştigat un program investiţional, care are ca obiectiv o bază sportivă. Proiectul are o valoare de 94.000 de euro şi este semnat deja contractul de finanţare, aflându-ne în faza de achiziţii. Baza sportivă este prevăzută cu teren sintetic multifuncţional, cu tribune, vestiare, adică tot ceea ce este nevoie pentru meciuri de fotbal, tenis sau handbal. În curând, ne vom apuca de lucru, atât cât va ţine vremea bună”, dă asigurări Traian Achim Mărcuş (foto), primarul comunei Buceş.
„La nivel de comună, pe fonduri europene, nu mai avem construit nimic pe plan sportiv, doar din banii de la bugetul local am mai amenajat un teren cu covor sintetic la Buceş, unul la Stănija şi unul cu gazon natural la Dupăpiatră. Până acum, am organizat competiţii amicale la fotbal, având invitaţi din Beiuş, Cluj şi municipiul Hunedoara. Însă, ne-am rezumat doar la copii, pentru a-i determina să se bucure de mişcare. Avem şi o echipă locală de fotbal la juniori, Moţii Buceş. Există echipamente sportive şi mingi pentru ei. Plus că le mai organizăm şi câte o mică excursie cu microbuzele şcolii. În cazul organizării unei formaţii de seniori, aceasta implică cheltuială mai mare şi deocamdată nu s-a pus problema unei astfel de echipe”, arată primarul din Buceş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.