Comunitate

La Bulzeştii de Sus, problemele s-au rezolvat doar pe jumătate

04 MIREL SUBA  bulzesti de sus (113)Magdalena Şerban

După ce supărarea primarului din Bulzeştii de Sus, Mirel Şuba (foto), a ajuns la limită, acesta ieşind în presă să-şi spună nemulţumirile, după ce a trimis şi adrese către Prefectura Hunedoara, două dintre problemele cu care se confrunta şi-au găsit rezolvare. Este drept, o rezolvare parţială, dar e un început, consideră primarul.

Enel, prima măsură după mulţi ani
„În urma adresei către Prefectură şi a articolului din presa locală, cei de la Enel au venit să cureţe vegetaţia, care ajunsese să se ridice până la liniile electrice, dar din cauză că ne-au tot cuplat şi decuplat curentul în săptămâna cu pricina, ni s-au defectat două calculatoare de la primărie, arzându-li-se sursele de alimentare. Au fost zile când au luat curentul şi de câte 30 de ori. Pe spaţiul public, au tăiat vegetaţia, dar nu şi în grădinile oamenilor. Eu le-am zis că populaţia de la noi e îmbătrânită, oamenii nu se pot urca în pomi ca să taie crengile, dar nu au ţinut cont de asta. Cu fluctuaţiile de curent pe care le avem în comună, nu s-a rezolvat însă nimic. Nici acum nu avem tensiune normală, aşa că aparatele electrocasnice sunt bune de stricat, în continuare. Prin urmare, satele Giurgeşti, Ruseşti şi Stănculeşti au rămas tot cu vechea nemulţumire. Urmează altă adresă la Prefectură, deci, altă treabă”, spune Mirel Şuba, primarul din Bulzeştii de Sus.

La Cosmote, problema trenează
„Pentru problema cu cei de la Cosmote, care nu şi-au plătit dările la bugetul local, am făcut tot o adresă către Prefectură. Ne-au sunat şi ne-au cerut să le trimitem o factură, să vadă dacă e bine completată. Dar celelalte trimise de noi şi semnate de câte un reprezentant al lor, mă întreb unde au ajuns. Povestea e de câţiva ani. Prin hotărâre de Consiliu Local, în 2009, au primit autorizaţia necesară pentru releul din zona noastră, iar lor li se percepe o taxă anuală de 500 de euro, dar până acum, n-au plătit nimic. Există un contract semnat între noi şi ei. Aşa că, le-am trimis facturile anuale. În primă fază, ne-au spus că şi-au mutat sediul şi nu le-au primit. De când sunt eu primar, am trimis de trei ori. Restanţa se ridică la 2.000 de euro. Acum, măcar ne-au sunat. Am trimis factura din nou. Să vedem ce mai zic”, încheie necăjit primarul din Bulzeştii de Sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura