Sport

O nouã amânare în cazul Lobonţ

11 X 3

Ciprian Marinuţ

Justiţia românească a spulberat din nou visele oficialilor grupării Corvinul 1921 Hunedoara, care aşteptau o decizie finală în procesul cu Rapid, înlocuind verdictul cu o nouă amânare.

Trist, domn’e trist
Aşteptată cu sufletul la gură de hunedoreni, pentru că ar fi trebuit să aducă un verdict final, înfăţişarea programată vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti s-a soldat cu o nouă amânare. Procesul dintre cluburile Corvinul 1921 Hunedoara şi FC Rapid, început în 2001, pentru cota parte (o treime) pe care o pretind hunedorenii din transferul portarului Lobonţ de la giuleşteni la Ajax, a intrat în prelungirile prelungirilor. Mircea Alic, preşedintele clubului FC Corvinul 1921, s-a arătat extrem de dezamăgit. „În justiţia din România nu se dau verdicte, ci doar amânări. Procesul a fost amânat pentru data de 6 noiembrie, pe baza unor chichiţe legislative. Rapid a invocat articolul şase din Convenţia Europeană, care prevede dreptul la un proces egal şi a obţinut amânarea. E trist, foarte trist ce se întâmplă în justiţie”, a spus Mircea Alic, care luptă în acest proces de opt ani de zile.

Depind de primărie
Suma pe care Corvinul o revendică reprezintă o treime din costul transferului lui Lobonţ de la Rapid la Ajax Amsterdam. „Avocaţii noştri au calculat că ar trebui să primim în jur de 1.200.000 de dolari”, a precizat Mircea Alic, preşedintele Corvinului 1921. Fără aceşti bani, cei de la Corvinul depind în continuare de Primăria Hunedoara în tentativa de a reînvia clubul în acest sezon. Primarul Ovidiu Hada a promis că va ajuta clubul, printr-un parteneriat cu o firmă din Italia, care ar urma să se semneze în scurt timp. Se pare că Mircea Alic, preşedintele Corvinului, ar fi găsit o „portiţă“ prin care să înscrie echipa în Liga III, aşa că mai rămâne de rezolvat doar problema banilor, în condiţiile în care gruparea hunedoreană are în jur de 300.000 de euro datorii la foştii jucători şi fisc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura