O întrebare pentru conducerea Ministerului Sănătăţii: Când veţi binevoi să repartizaţi banii pentru finalizarea investiţiilor de la Spitalul Judeţean Deva?

24 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Acum, că spitalul din Deva a fost deschis şi pentru pacienţii non-Covid, am vrut să aflăm ce se mai întâmplă cu Secţia de Cardiologie, care este aproape finalizată, dar nu poate fi dată în folosinţă.

Peste 2 milioane de lei
„Aici mai este necesar un efort financiar de 2,2 milioane de lei pentru ca Secţia de Cardiologie să fie finalizată până la sfârşitul acestui an. Am discutat cu preşedintele Mircea Bobora, cu şeful Serviciului de Investiţii, Sorin Găman, dar şi cu şeful Secţiei de cardiologie din cadrul SJU Deva, dr. Constantin Blaj. Vom realiza toate demersurile necesare, pentru ca Ministerul Sănătăţii să bugeteze Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, astfel încât să finalizăm investiţiile aflate derulare la spitalul devean”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Nu sunt parte a contractului
„Este o urgenţă pentru spital, ca Secţia de Cardiologie să fie dată în folosinţă. Pentru ca lucrarea de reparaţii capitale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă să se termine mai e nevoie de 20 de milioane de lei”, a adăugat Costel Avram. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, în subordinea în care se află spitalul devean, susţin că nu pot investi nici un leu în reabilitarea Spitalului de Urgenţă. Motivul? Investiţia se derulează prin Direcţia de Sănătate Publică, cu bani de la Ministerul Sănătăţii. ”Noi nu putem da bani pentru continuarea lucrărilor la spital. Nu suntem parte în contract”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Demersuri peste demersuri
Şeful Secţiei Cardiologie, dr. Constantin Blaj, i-a informat pe cei de la Ministerul Sănătăţii despre situaţia de la Deva. Managerii au fost prea mulţi în ultima perioadă, iar pandemia le-a ocupat timpul cu noul virus, aşa că Secţia de Cardiologie a fost lăsată pe un plan secund. Acum, însă, este nevoie de soluţii. Consiliul Judeţean a transmis ministrului Sănătăţii cererea de continuare a lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.
Problemele unităţii medicale sunt vechi şi par nesfârşite. Pacienţii se plâng că, din cauză că multe secţii nu au putut fi încă reabilitate, ei sunt internaţi pentru o boală şi ies de acolo cu mai multe suferinţe, plus infecţiile specifice. Nici un oficial nu a pus încă piciorul în prag şi să solicite finalizarea investiţiei. Până când, domnilor politicieni, mai trebuie să aştepte hunedorenii un spital modern şi curat?

Şi Pediatria mai aşteaptă
Iniţial, investiţia de reparaţii capitale a spitalului devean a fost de 1.000 de miliarde de lei vechi. Lucrările au demarat în 2010 şi până acum au fost realizate în proporţie de 70 la sută. În acest an, Ministerul Sănătăţii nu a alocat nici un leu pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale. Din păcate, nici Secţia nouă de Pediatrie nu a fost finalizată, cu toate că au fost şi proteste ale părinţilor, din cauza condiţiilor din secţia actuală. Noua Pediatrie are spaţii generoase, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, sunt prevăzute inclusiv locuri de joacă. Dar lucrările au fost oprite din lipsă de bani.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Deva spune:

    Poate ca asteapta o nouă pandemie, de aceea nu baga bani. Cei 2 sefi noi aleși sa faca cereri peste cereri la Bucuresti , nu sa stea cu mana in san.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 25.05.2020

Constantin Apreutesei, cetăţean din Uricani Pentru că pe numele lui s-a emis un mandat european de arestare, fiind acuzat de...

Gura lumii, 25.05.2020

Un fost sindicalist controversat din principala urbe a sudului judeţului vrea morţiş să prindă iarăşi un oscior de ros timp...

Doi hunedoreni reţinuţi în Târnăveni, pentru furt de motorină

Cei doi au golit rezervorul de motorină al unui utilaj agricol. Încurajaţi de faptul că n-au fost prinşi după primul...

Închide