O hunedoreancă din Spania riscă 26 ani de puşcărie, după ce şi-a ucis iubitul mafiot

1 iunie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

O hunedoreancă ce trăieşte în Spania e acu­zată că şi-ar fi ucis iubitul, un mafiot italian. Fapta s-a petrecut cu ani în urmă, iar acum femeia a fost trimisă în judecată.

De obicei, nu lasă martori
Cristina Elena Toma, româncă rezidentă în Águilas (Murcia), este acuzată că şi-a îm­puş­cat iubitul cu şapte focuri de armă. Italianul de 52 de ani pe nume Giuseppe Nirta era bă­nuit că făcea parte din organizaţia mafiotă Ndrangheta. El a fost împuşcat mortal, cu şapte gloanţe, în noaptea de 9 iunie 2017. Cri­ma s-a întâmplat la uşa casei pe care o în­chiriase în El Charcón de Águilas.
Bărbatul stătuse mult timp în Catalonia, şi în momentul crimei abia ce a venit acasă. Sim­plul fapt că românca a rămas în viaţă a fost o altă circumstanţă suspectă. De obicei, asasinii nu lasă martori. Cristina nu a sunat la numărul unic de urgenţe. Ci a fugit într-o zonă montană, de unde a apelat un prieten de-al lui Giuseppe, care a fost cel care a ajuns să dea alarma.

Poliţia a crezut că mafiotul a fost ucis de alţii
Iniţial, poliţia a anchetat o reglare de con­turi între mafioţi. Specialiştii Poliţiei Judiciare din cadrul Gărzii Civile s-au orientat către opt sus­pecţi. Rând pe rând aceştia şi-au probat nevinovăţia. Au crezut că asasinatul are le­gă­tură cu cultivarea unor cantităţi uriaşe de mari­juana. Un italian a şi fost arestat.
În final, anchetatorii şi-au îndreptat atenţia spre Cristina Elena Toma, care a avut o relaţie in­timă cu Giuseppe. Femeia a fost prezentă când el a fost împuşcat. Şi era singura, pro­babil, care ştia că va fi în Águilas în acea zi.
Abia în octombrie 2018, specialiştii din ca­drul Departamentului de Chimie şi Mediu al Serviciului Criminalistică al Gărzii Civile au emis un raport de expertiză care a ajuns să fie decisiv. Românca avea reziduuri de îm­puş­care – (urme de plumb, antimoniu şi ba­riu) – pe hainele pe care le purta în acea noapte. Mai exact, pe cămaşa sa şi în zona buzunarelor din faţă ale blugilor.
În august 2019 s-a făcut reconstituirea crimei. Cristina a declarat că, atunci când au ajuns în faţa casei, ea a coborât din maşină pe uşa din dreapta. Când soţul a ieşit din maşină, un bărbat cu glugă a venit şi a tras 6-7 focuri de armă. Românca susţine că a fugit şi s-a ascuns într-o pădure, de unde a sunat un prieten. Dar bărbatul a fost şi înjunghiat, ceea ce nu pare a fi, susţin anchetatorii, mo­dul de acţiune al unui asasin profesionist.

Ce pedeapsă riscă românca
Acum Cristina Elena Toma a ajuns în faţa Tri­bunalului de Primă Instanţă şi Instrucţiune nu­mă­rul 3 din Lorca. Procurorii consideră că Cris­tina Elena a fost singura persoană care a tras cele şapte focuri mortale împotriva lui Giusep­pe. Parchetul cere 26 de ani de închisoare pen­tru crimă şi deţinere ilegală de arme.
Rudele mafiotului spun că românca ar fi acţionat împreună cu „alte două sau trei per­soane, necunoscute deocamdată”, iar acu­za­rea privată cere o pedeapsă de 20 de ani pentru crimă. Ambele părţi de acuzare sunt de acord că inculpata nu a putut să aibă pe ea reziduuri de împuşcare accidental.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jucării periculoase descoperite de inspectorii OPC

Valoarea amenzilor acordate de Auto­ri­tatea Naţională pentru Protecţia Consu­ma­torilor la nivel naţional, în urma controalelor de­rulate, se ridică la aproape...

Trei hoţi de fier vechi prinşi în flagrant

Suspecţii reuşiseră să fure circa 300 de kilograme de fier din incinta Preparaţiei Coroieşti. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan...

Tată inconştient! Şi-a pus copilul minor la volan

Totul s-a întâmplat pe un drum public, unde riscul de a se întâmpla o tragedia a fost foarte mare. Poliţiştii...

Închide