O femeie însărcinată a pierit într-un accident pe A1

Un accident rutier cu o persoană decedată şi mai mulţi răniţi a avut loc la kilometrul 389, în apropierea localităţii Ilia, pe Autostrada A 1, după ce un microbuz în care se aflau şapte cetăţeni bulgari s-a răsturnat.

„La solicitarea primită prin 112 s-au deplasat echipaje de pompieri ale Detaşamentului Deva şi Secţiei Ilia, specializate în descarcerare şi prim ajutor, şi personal medical al SAJ cu 6 autospeciale şi autosanitare. Într-un microbuz răsturnat, în care călătoreau 7 persoane, 4 bărbaţi şi 3 femei, cu cetă­ţenie bulgară, echipele de intervenţie au găsit o femeie de 37 de ani însărcinată, prinsă parţial sub autovehicul, aflată în stop cardiorespirator”, a informat ISU Hunedoara. Ceilalţi pasa­geri şi şoferul microbuzului au suferit leziuni minore. Echipele de prim ajutor s-au străduit să o readucă la viaţă pe femeie, dar încercările au fost sortite eşecului. La UPU Deva au ajuns, cu 2 ambulanţe SMURD şi o autospecială de trans­port victime multiple, 6 persoane.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, accidentul s-a produs din cauza vitezei, şoferul bulgar neţinând cont de faptul că tractează o remorcă. Aceasta ar fi intrat în balans şi a antrenat şi microbuzul care, după ce a lovit glisiera de pe partea dreaptă, s-a răsturnat. Remorca a fost proiectată la 10 metri după autovehicul. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.