O echipă cât o ţară, noua siglă a Asociaţiei Judeţene de Fotbal

Nicolae Gavrea

Într-o discuţie pe care am avut-o recent la noul sediu al AJF Hunedoara, cu preşedintele acestei instituţii, Cristian Petrean (foto), am vorbit despre noua siglă, aprobată în adunarea generală extraordinară din această lună.

Reporter: De ce o nouă siglă pentru asociaţie? Era nevoie să fie schimbată cea veche?
Cristian Petrean: Această schimbare vine ca urmare a unor acţiuni derulate la nivelul federaţiei, cu o strategie de imagine, pentru a se crea o identitate vizuală comună. Va fi o imagine identică la nivel naţional, cu un logo general. O ECHIPĂ CÂT O ŢARĂ care vorbeşte despre valorile brand-ului- pasiune, comunitate, angajament şi dezvoltare. De altfel, cele două elemente-cheie ale jocului de fotbal, mingea şi stadionul, creează împreună structura de bază a acestui logo al AJF. Iar pentru ca să fie o imagine penetrantă, culorile drapelului naţional întregesc această structură şi definesc în acelaşi timp şi apartenenţa comunităţilor la un întreg, la o ţară. De aici şi logo-ul nostru „O echipă cât o ţară!” Menţionez că AJF Hunedoara este printre primele asociaţii din ţară care a implementat noul logo şi o nouă siglă pentru fotbalul judeţean.
Reporter: Vorbeaţi de imaginea mişcării fotbalistice. Cu ce a venit în sprijinul dvs. (al asociaţiei) federaţia?
Cristian Petrean: Mă bucur că aţi pus această întrebare şi pot să fac câteva precizări importante. Forul fotbalistic care coordonează activitatea la nivel naţional, Federaţia Română de Fotbal, ne-a acordat un sprijin material important, o sumă de 5.000 de euro pe care noi am folosit-o pentru o serie de activităţi curente: am asigurat materiale de promovare pentru siglă şi logo-ul nostru, au fost cumpărate materiale pentru dotarea noului sediu al asociaţiei (vizitat cu puţin timp în urmă de chiar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu) şi pentru buna desfăşurare a activităţii curente. Un lucru important de care nu vreau să uit este faptul că anul acesta am oferit posibilitatea arbitrilor din lotul judeţean să fie echipaţi cu o serie nouă de echipament competiţional.
Reporter: Apropo de arbitri. Au trecut testele pentru noul sezon?
Cristian Petrean: Am organizat o sesiune pentru ca arbitrii din lotul judeţean să participe la testări, lucru care s-a şi întâmplat. Au trecut testele toţi cei care au participat la această reuniune şi ne bucurăm să avem şi câţiva tineri promovaţi. Acţiunea pe care am avut-o în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a dat roade şi foarte curând, dintre cei care au absolvit cursurile de arbitru, vor debuta în competiţiile organizate de către AJF Hunedoara.

3 comentarii la „O echipă cât o ţară, noua siglă a Asociaţiei Judeţene de Fotbal

 • 29 august 2018 la 8:12
  Legătură permanentă

  Principala grija a FRF sia AJF ar trebui sa fie stoparea retragerii echipelor din ligile inferioare , modificarea legislatie pentru dezvoltarea footbalului la nivelul de copii si juniori s.a. Multi fotbalisti pleaca la munca in strainatate, ar fi bine un slogan pentru stoparea acestui fenomen. JUCATI FOOTBAL IN TARA NU AFARA !!! Felicitari pentru „noul” site si asteptam cat mai multe stiri despre footbal.

 • 29 august 2018 la 9:20
  Legătură permanentă

  Dl Petrean a inteles ceva foarte util lui si noua , si anume ca fotbalul nu inseamna doar liga 1 si liga 2 – asta e de bine pana acum . La nivel de judet se pare ca se merge cu pasi mici intr-o directie buna.Insa ce cred ca stie deja dl Petrean este ca pentru a muta o caruta veche din loc, pentru a avea ceva notabil in mandatul sau e nevoie de un proiect cu valoare. Dar un proiect mare nu poate fi pus in aplicare cand la caruta nu trag toti in aceeasi directie si spre uimirea mea, nu vechea garda trage caruta inapoi ci chiar cativa tinerei proaspat promovati care au simtit mirosul ciolanului si s-au pus pe sabotat. Bravo pt realizarile de pana acum si spor in lupta cu vechiile conceptii.

 • 29 august 2018 la 15:12
  Legătură permanentă

  Domnu Radu, retragerea echipelor din ligile inferioare nu poate fi stopata de catre ajf, deoarece ajf-ul nu este proprietar sau finantator de echipe, ci doar organizator de competitii la care este libera inscrierea si participarea. In ceea ce priveste exodul fotbalistilor in strainatate..despre asta ar trebui sa ii intrebati pe guvernanti de ce pleaca..probabil le este prea bine in tara! Copilul asta care conduce ajf-ul acuma, a venit deja cu o alta mentalitate si schimba lucrurile dupa cum poate.Ajutoarele sale insa sunt cam putine, deoarece din cei doi vicepresedinti pe care ii are, unul saracu nu prea stie iar celelalt e un martafoi care in afara sa faca circ pe f-buck e complet pe dinafara. In rest…mult succes, ca inceputul este promitator!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.