Sport

O deveancã, „prinţesa gimnasticii” în Elveţia

11 x 1 Andreea-Munteanu-3Ciprian Marinuţ

Andreea Munteanu (foto), de la Clubul „Cetate” Deva, a fost cea mai medaliată dintre participantele la ediţia a 10-a a competiţiei internaţionale „Trofeo Citta di Lugano”, desfăşurată la finalul săptămânii, în Elveţia. Componenta Lotului Naţional al României s-a impus atât la individual compus, cât şi la sol, sărituri şi bârnă, în condiţiile în care la startul competiţiei s-au aflat sportive din opt ţări, inclusiv Rusia.

Şi-au respectat blazonul
Andreea Munteanu dă impresia că încearcă să se impună ca lideră a noii generaţii de la Lotul Naţional, iar rezultatele obţinute la competiţia din Elveţia o îndreptăţesc să reuşească în acest demers. „Andreea a evoluat curat şi fără ratare în competiţia de la Lugano şi a fost cea mai medaliată din concurs. Ea a câştigat aurul la individual compus, precum şi la sol, sărituri şi bârnă”, a afirmat, ieri, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN antrenorul Cristian Moldovan, care a supervizat echipa României la Lugano. Gimnastica românească a mai fost reprezentată la întrecerea din Elveţia de Laura Jurca, tot de la Clubul „Cetate”, care s-a clasat pe locul şapte în competiţia de la individual compus.

Concurente din opt ţări
„Trofeo Citta di Lugano” este un concurs pentru juniori şi junioare, ce se desfăşoară în sistem individual compus, participanţii fiind născuţi între 1998 şi 2000. Întrecerea are loc din doi în doi ani. Competiţia a fost lansată în 1995, de Clubul de gimnastică „Gerra”, iar în timp, a fost integrată în circuitul competiţional internaţional oficial la nivelul juniorilor. În concursul feminin au luat startul gimnaste din Austria, Belarus, Elveţia, Italia, România, Rusia, Spania şi Suedia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.