Politica si administratie

O creșă nouă și un bazin de înot vor fi construite la Deva

Adriana Năstase

Aleșii locali de la Deva au aprobat hotă­rârea prin care va fi predat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Ad­mi­nis­trației prin Com­pania Națională de Investiții (CNI), pe bază de protocol, a amplasa­men­tului situat în municipiul Deva, pe strada Zăvoi, pentru constru­irea unui bazin de înot. La fi­nalizarea lucrărilor, CNI va pre­da am­pla­samentul, iar mu­ni­cipiul Deva se obligă să mențină des­ti­nația acestuia și să îl în­tre­țină pe o perioadă de minimum 15 ani.

E important și sportul
„Rolul important pe care îl are sportul prin funcțiile sale socială, educațională, culturală și economică îl confirmă ca una dintre cele mai însemnate componente în dezvoltarea omului în plan fizic, psihic și motric. În orice so­cietate avansată, sportul reprezintă un fe­nomen social, o formă privilegiată de cultură, care îmbracă multiple aspecte: experiență individuală și instituție, excelență sportivă și recreere, expresie spontană și tehnică ela­borată, practică educativă și spectacol, exer­cițiu fizic și conduită psihică, toate conturând un ansamblu de valori specifice relaționate condiției umane. Ținând cont de faptul că în municipiul Deva nu există un bazin de înot de mare capacitate, este necesară realizarea unei astfel de investiții, inclusiv amenajarea terenului aferent acesteia. Pentru aceasta,
s-au făcut demersurile necesare către Com­pa­nia Națională de Investiții. Proiectul pre­vede clădirea propriu- zisă a bazinului, alei ca­rosabile, parcare, spații verzi”, susține edi­lul șef al Devei, Florin Oancea (foto).

Mulți copii
Un alt proiect important este al con­struc­ției unei creșe în zona Zăvoi din municipiul Deva.
„În municipiul Deva funcționează doar o creșă, de aceea este necesară construcția unei astfel de investiții, inclusive amena­ja­rea terenului aferent acesteia. Vom preda către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Pu­blice și Administrașției amplasamentul în acest sens. Terenul este de 13.250 metri pă­trați. Avem un număr mare de copii în oraș, de unde și idea ridicării unei creșe. Am făcut de­mersuri către Compania Națională de In­vestiții pentru a materializa acest pro­iect”, a adăugat Florin Oancea, primarul mu­nicipiului Deva.

2 comentarii la „O creșă nouă și un bazin de înot vor fi construite la Deva

  • Care cresa/grădiniță este închisă din motiv de covid?De ce e secret?

  • Cine il mai crede pe primarul manelist (a imprimat un disc cu manele) si hot (a trimis soferul in locul sau la un examen de masterat) ? Deva e plina de gropi, Deva nu are caldura si apa calda (scolile sunt on-line), DNA-ul nu mai razbeste in Primaria Deva !
    Vai de mama lui de muzicant amator ! Vai de noi !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura